Giriş
(2)

windows vista ve ms office

kibritsuyu
windows vista home premium yüklü bir bilgisayara hangi office versiyonunu yüklemeliyim? elimde office xp cd'leri var. yüklesem uyumsuzluk, problem çıkarır da sıkıntı yaratır mı? yoksa daha yeni bir office sürümü mü edinmeliyim?not: office xp'deki belgelerimi de açıp değiştirebilmeliyim tabii ki icab
windows vista home premium yüklü bir bilgisayara hangi office versiyonunu yüklemeliyim? elimde office xp cd'leri var. yüklesem uyumsuzluk, problem çıkarır da sıkıntı yaratır mı? yoksa daha yeni bir office sürümü mü edinmeliyim?

not: office xp'deki belgelerimi de açıp değiştirebilmeliyim tabii ki icabında. "office 2007 kurduktan sonra "office 2007, office xp belegelerini açamaz" falan gibi salak uyarılar çıksın istemem.
0
kibritsuyu
(21.09.07)
office '07 kurun en guzeli. o tum 97-2003 surumlerine ait dosyalari acar.
ama kayit olayina dikkat. malum default sonunda x ile kaydediyor (.docx, .xlsx vb.)
0
sourlemonade
(21.09.07)
default kayıt tipini ayarlayabiliyorsun, her seferinde eski ofis uzantıları olarak kaydetmeye ugrasmazsın baska yerde acarken sorunun olmaz.
0
bryan fury
(21.09.07)
(3)

iki soru

vampyria
birbirinden bagimsiz kafami kurcalayan iki soru geliyor.- lule tasi agizlik ne kadar ise yarar sigara icer iken.bildigim kadariyla dumani tutuyor ama cesitleri var midir soylesi iyi boylesi kotu diye.bir de cidden filtre gorevi gorur mu.bu sunger filtreli agizliklarla kapisir mi mesela.- rahatima du
birbirinden bagimsiz kafami kurcalayan iki soru geliyor.

- lule tasi agizlik ne kadar ise yarar sigara icer iken.bildigim kadariyla dumani tutuyor ama cesitleri var midir soylesi iyi boylesi kotu diye.bir de cidden filtre gorevi gorur mu.bu sunger filtreli agizliklarla kapisir mi mesela.

- rahatima duskunlukten yatarken bol bol laptop aliyorum koynuma.altina ince bir kitap koyuyorum fakat yine de isitiyor kucaktayken.tirsmiyorum desem yalan olur.kisirlik durumlari ya da baska tarz arizalar cikar mi bunyede
0
vampyria
(20.09.07)
lüle taşıyla ilgili bir fikrim yok.

testislerin dışarıda olmasının nedeni var. dışarıdan ısı alması elbette zarar verir fakat bunun kısırlık boyutuna ulaşması için o dizüstünü kucağınızdan indirmemeniz gerek.
0
paranormal
(20.09.07)
2-erkeklerde sperm kalitesini dusurdugu soylenıyor laptopun kucakta olması. bi de genital organlar ısıl olarak daha hassaslar vucut ısısından 1-2 derece daha dusuktu galiba bi baska onemli nokta da ısıl farklılıklar karsısında vucut kadar toleranslı degil. laptop da harici ısı kaynagı olduugndan oyle asırı terleme buna baglı olarak mantar, pisik su bu da olabılır.
0
bryan fury
(20.09.07)
lületaşı kullanım sebebi yalnızca şekillendirilmesinin kolay olması diye düşünüyorum.
0
can see
(21.09.07)
(7)

turkiye'nin yakin siyasi tarihi

mandayuvasi
evet bununla ilgili guzel bir kitap/kitaplar aramaktayim ancak bulamamaktayim. ilgilendigim kisim daha cok son 35-40 sene.
evet bununla ilgili guzel bir kitap/kitaplar aramaktayim ancak bulamamaktayim. ilgilendigim kisim daha cok son 35-40 sene.
0
mandayuvasi
(19.09.07)
ugur mumcu'dan geliyor: www.hepsiburada.com
0
gxix
(20.09.07)
soner yalçın kitapları.. özellikle bay pipo. resmi geçit gibi valla.
0
thalamus
(20.09.07)
aleaddin şenel isimli profun kitaplarını sorgulayınız
0
pascha d
(20.09.07)
(bkz: feroz ahmad)
0
colg fusion
(20.09.07)
baskın oran hocanın da bi kitabı vardı galiba, iletisim den mı ne cıkmıstı.
0
bryan fury
(20.09.07)
cuneyt arcayurek kitapları; özellikle kudeta, Demokrasinin Sonbaharı, Demirel Dönemi 12 Mart Darbesi 1965 - 1971 diye kitapları dönem dönem ayrılmıştır.
yine ismet inönü'nün damadı olan metin toker'in, ismet paşalı siyasi dönemleri anlattığı 6-7 kitabı vardır. (Demokrasimizin İsmet Paşa'lı Yılları 1944-1973 serisi diye geçer.)
bunların dışında iletişim kiabevinin çeşitli kitapları var bu konuda (sultanhmet'te ki yerlerinden indirimli alabilirsiniz.)
0
gioberg
(20.09.07)
milliyet kuponla veriyodu bi tane. o guzel bi ansiklopedi bence. evet gec kaldim:)
0
gxix
(24.09.07)
(6)

IRC Trivia

hurin
zamanında ekşi sözlük irc trivia zirvelerinde kullanılan soru botunu nereden bulabilirim? Google taramalarında karşıma çıkan "Yeşil" soru botlarından gına geldi zira.
zamanında ekşi sözlük irc trivia zirvelerinde kullanılan soru botunu nereden bulabilirim? Google taramalarında karşıma çıkan "Yeşil" soru botlarından gına geldi zira.
0
hurin
(19.09.07)
aib e sorun bi sozlukten.
0
bryan fury
(19.09.07)
ahaha (bkz: aibo)
0
hlathguth
(19.09.07)
1 ay önce bir ilan vardı burada(sanki) yeni bir triva zirve duyurusu. bir bakın.
0
can see
(21.09.07)
valla ekşi duyuru bir tarafa, sözlükteki trivia duyurularının dahi hepsine baktım; mamafih bulamadım.
0
🌸hurin
(21.09.07)
o bot sozlukten aib in diye biliyorum. ona bi msg atarsan yardımcı olur.
0
bryan fury
(21.09.07)
miranda im nın de bi botu var acık kodlu ona da bi bak istersen yenı geldi aklıma. anna the alicebot adı.
0
bryan fury
(01.10.07)
(13)

karıncalardan kurtulmanın yolları

boshi
evi basan karıncalardan en kolay nasil kurtulunur?proaktif cozum sormuyorum ama ("mutfakta bulasik birakmayin," gibi) felsefi cozum de istemiyorum ("bekleyin, gideceklerdir," gibi. gitmediler cunku, bekledim uc ay)
evi basan karıncalardan en kolay nasil kurtulunur?

proaktif cozum sormuyorum ama ("mutfakta bulasik birakmayin," gibi) felsefi cozum de istemiyorum ("bekleyin, gideceklerdir," gibi. gitmediler cunku, bekledim uc ay)
0
boshi
(19.09.07)
Karınca yemi adı altında satılan ilaçlar [Raid'in var böyle bir ürünü] ciddi bir kıyım gerçekleştirebiliyor karınca kolonisi üzerinde. Azalıyorlar yani. Lakin sonrasında bir daha o karınca yemi'ni yemiyorlar.
0
iron
(19.09.07)
Limon suyu iyi geliyor diyorlardır.
0
colonizer
(19.09.07)
Konvoy halinde yuruyorlarsa yurudukleri yerlere ilac sik. Ozellikle duvardan bir delikten falan geldikleri yeri bulabilirsen oraya ilac sik ve bir sey ile deligi kapat.
0
wpi
(19.09.07)
sıvı sabunu da sevmıyorlar, ben denedım.
0
bryan fury
(19.09.07)
Barışçıl ama işe yarayan bir öneri olarak, çıktıkları noktayı tespit edebiliyorsan, oraya tuz dökmeni öneririm. Çook eskilerden kilerleri bu şekilde korurlarmış köylerde.
0
pyro clustic flow
(19.09.07)
Geçtikleri yerleri çamaşır suyuyla silerseniz oradan bir daha geçemiyorlar...
0
crown
(19.09.07)
ilginç gelebilir ama tarafımdan test edilip onaylanan 2 yöntemi nakledeyim hemen;

i. bir kaç limon dilimini karıncaların yoğun olduğu bölgelere bırakıyorsunuz. ilk başlarda bir etki yaratmıyor. fakat bir iki gün sonra limonlar küflenmeye başlayınca ortada tek bir karınca kalmıyor:) aylarca etkili bir yöntemdir bu.

ii. bir supradyn ufalanır, karıncaların bulunduğu bölgeye serpiştirilir. karıncalar supradyn parçalarını afiyetle yer, bir kaç saate kalmaz hepsi vitamin zehirlenmesinden ölür. :( (şans eseri bulduk bu yöntemi)
0
flyalone
(19.09.07)
karıncayiyen beslenebilir.
0
ozdek
(19.09.07)
0
hlathguth
(19.09.07)
tesekkurler!
0
🌸boshi
(19.09.07)
geçenlerde sözlükte biri yazmıştı tebeşir diye. aha hatta (bkz: karınca/#10891887)
0
kibritsuyu
(20.09.07)
yanmamış kireç döküyorsunuz tam da parkelerin ya da zeminin üzerindeki süpürgeliklerin oraya.. ancak kendisi pek zehirli olduğu için dikkatli yapıyorsunuz.. bir daha bir tane bile üremiyor..

tabi en fazla 2 yıl..
0
martenit
(20.09.07)
işe yarayabilecek bir yöntem biliyorum ama tamamen salt mantıkla üretilmiş bir yöntem olduğundan denerseniz sonuçlarını da yazarsanız sevinirim. şimdi bu yaratıklar aslında topladıkları besinin hepsini yemiyor bi kısmına mantar ekiyorlar o mantarlardan besleniyorlar. national geographic bilgisi işte şimdi çok süper bir mantar ilacıyla bu iş çözülebilir gibi geliyor bana deneyin olmazsa yeni çözüm bulunur..
0
sfenxs
(20.09.07)
(6)

laptop pili

kibritsuyu
iyi ki bi ekşi duyurumuz var. her bir şeyi sorar olduk. neyse şikayeti olan yoksa ben soruma geçeyim (rahatsız oldum her naneyi sormaktan. cevap da alıyorum iyi oluyor ama ne biliyim bi rahatsızlık duydum inceden. neyse).laptopun pilini tam şarj ettikten sonra, laptopu elektriğe takılı kullanacaksak
iyi ki bi ekşi duyurumuz var. her bir şeyi sorar olduk. neyse şikayeti olan yoksa ben soruma geçeyim (rahatsız oldum her naneyi sormaktan. cevap da alıyorum iyi oluyor ama ne biliyim bi rahatsızlık duydum inceden. neyse).

laptopun pilini tam şarj ettikten sonra, laptopu elektriğe takılı kullanacaksak pili üstünden çıkartalım mı? zaten tam dolu olduğu için pili bir kenara bırakıp elektrikten mi kullanır, yoksa denyo gibi pilden eksiltip sürekli şarj mı eder? (örneğin cep telefonum şarja takılıyken ve şarjı tam doluyken telefonla konuştuktan sonra bakıyorum, şarj göstergesi inip çıkmaya başlamış. yani benim konuşmamı pilden yapmış, eksileni tamamlıyor.)
0
kibritsuyu
(19.09.07)
üstünde takılı kalabilir. çıkar diyenlere hiç bakma hp laptop 2.5 senedir sürekli fişte duruyor %95 fişte %5 mobil kullanıldı. pili 2.5 sene sonra bile hala %95 gösteriyor ki o da son 6 ayda inmeye başladı. daha önce %97-98 falandı. eh 3 sene desen zaten yeterli bir süre pili çıkarıp da veri kaybı yaşama riskime değmez değil mi :)
0
ozdek
(19.09.07)
cıkarmana gerek yok, hatta ups vazifesi yapar. dalga emıcıdır, sok absorbe eder. elektirik kesintisinde hassiktr kaydetmemıstım dedirtmez
0
bryan fury
(19.09.07)
Niye cikariyorsun pili? Laptop ureticisi sana "pili cikar" demis mi? Bu pil cikarma olayi Turk esnafinin icatlarindan biri, hic aldirma. Laptop tasarlayan adamlar inan bizden cok daha fazla dusunuyorlar, kasiyorlar bu pil isini. Pil cikarma diye bir olay ortaya atmis degiller daha.
0
wpi
(19.09.07)
elektriğe takılı kullandığım şey isterse 20 kilo olsun, ne fark eder hafiflik? taşıyorsam zaten takmam lazım :)
0
🌸kibritsuyu
(20.09.07)
(git: 6180)
0
paranormal
(20.09.07)
hmmm reklam olmasın bu konudaki en kapsamlı ayrıntılı bilgiler donanimhaber forumlarında. abarıp her olasılığın denenmiş versiyonlarına ulaşabilirsiniz. emin değilim ama pil sık sorulanlar gibi bir başlık olabilir.
0
can see
(21.09.07)
(5)

bahis oranları nasıl belirleniyor?

ezeriko
iddaa'nın oranları yurtdışı sitelerden alıp biraz kırptığı söylenir hep. öyleyse bile, willhill mesela, bu oranları nasıl belirliyor? haftasonu yüzden fazla maç var diyelim, futbol delisi bi amca, önünde bütün lig tarihleri, eski skorlar, kazananlar-kaybedenler, bi elde kalem öbüründe hesap makinesi
iddaa'nın oranları yurtdışı sitelerden alıp biraz kırptığı söylenir hep. öyleyse bile, willhill mesela, bu oranları nasıl belirliyor? haftasonu yüzden fazla maç var diyelim, futbol delisi bi amca, önünde bütün lig tarihleri, eski skorlar, kazananlar-kaybedenler, bi elde kalem öbüründe hesap makinesi oturup tek tek bütün oranları yazmıyor herhalde? bütün bu verileri girince mantıklı oran generate eden bir yazılım mı var yoksa? nasıl işler bu işler?
0
ezeriko
(18.09.07)
istatistik ve olasılık. bi de kasa hep kazanır ı ustuste koyunca cıkıyor.
0
bryan fury
(18.09.07)
e maça göre belirleyen bir adam vardır heralde.istatistikle alakalı tabi de bazı maçları istatistikten bağımsız yapiyorlar.mesela bu hafta altay içerde idi.3 haftadır bok gibi top oynuyor 0 puanı vardı.ama oranı 1.6 idi.

sonra mesela napoli-sampdoria maçı vardı.bu maçın oranları 2.5-2.8-2.6 falan olmalı idi istatistiklere göre.ama napoli geçen hafta 5 çaktı udineseye. sampdoria da 2 cezalı oyuncu +sakatlar vardı. vs.bir sürü örneği oluyor her hafta.
0
x factor
(19.09.07)
aynen dediğin gibi adamlar var. aynen.
0
paranormal
(19.09.07)
bacanagin spor spikeri olarak verdigi bilgilere gore o istatistik yapan adamalr kibrisda ikamet ediyorlar ve de isleri gucleri bu.oranlarin belirlenmesinde etkili olan unsur hem takimlarin basarisi hem de o takima insanlarin ne kadar guvendigi tuttugu vesaire.cunku asil edefleri her 3 seenege de birbirini karsilayacak oranda insan cekecek sekilde oran vermek.bu sayede sirket sadece komisyonunu alir safi kar yani.ama diger turlu eger oranlari belirleyenler cok iyi degilse acayip para kaybeder sirket kendisi bizzati kumar oynamis olur.
aciklamak icin bir kac bilgi vereyim mesela brezilyanin dunya kuoasinda sampiyon olma olasiligina dunyada o kadar cok inanana insan var ki oran ne kadar duuk olursa olsun parasini buna yatirmaktan cekinmeyeceklerdir.ve gectigimiz dunya kupasinda brezilyanin elenmesi tum dunyada bahis sirketlerine 180 milyar dolar kazandirmis hepsi dugun bayram ederek kutlamistir brezilyanin elenmesini.ulkelerin borcu odenir be ben olsam ben de kaybederdim brezilyanin yerinde.
islem hacmi icin de turkiyede iddiayi kuran teknoloji holdingin is gelistirme mudururunun ifadesiyle soyleyeyim iddia koskaca migrosun market capine sadece 6 ayda ulamistir 200 kisilik bir gelistirici ekibiyle.
benim bildigim en karli bir kac sektorden biri.
0
mcescher
(19.09.07)
Bahis oranlari sirf istatistik ile berlilenmiyor diye biliyorum ben. Onceki cevaplar biraz konuya deginmis daha bariz bir sekilde soyleyeyim. Istatistikler ilk basta bahis oranlari icin taslak olusturuyor. Sonra bahis oranlari yatan bahislere gore degismeye basliyor. Bookie'nin amaci sonuc ne olursa olsun kazancli cikmak. O yuzden istatistiklerin ve bahis oranlarinin aksine bir takima cok bahis yagarsa mesela ona verilen yuksek oran yavas yavas asagi dusmeye baslar. Iddaa kullanmadigim icin onlarda boyle mi oluyor bilmiyorum ama cogu bahis boyle isliyor diye dusunuyorum.
0
wpi
(19.09.07)
(5)

playstation oyununu dvdye yazmak

colg fusion
elimde bir adet playstation2 oyunu olan tekken tag tournament'in iso'su var. Yükleyen arkadaşın dediğine göre bu poweriso'ymuş ve hiçbir şey yapmadan cd'ye yazınca çalışıyormuş direkt.(kafama yatmadı ama neyse) Peki dedik 8x ile aheste aheste yazdık, ben bu cdyi oynatamam abi dedi playstation. Şimdi
elimde bir adet playstation2 oyunu olan tekken tag tournament'in iso'su var. Yükleyen arkadaşın dediğine göre bu poweriso'ymuş ve hiçbir şey yapmadan cd'ye yazınca çalışıyormuş direkt.(kafama yatmadı ama neyse) Peki dedik 8x ile aheste aheste yazdık, ben bu cdyi oynatamam abi dedi playstation. Şimdi,

İndirdiğim torrent'te 3 tane dosya var, biri iso diğerleri oyunun resimleri falan. Bu 3 dosyayı da yazmak gerekir mi? Nero ile direkt divx yazar gibi yazıyorum orada mı problem var? Dvdnin ismine bir şey yazmak gerekir mi? Iso'yu isobuster'la açıp çıkan dosyaları mı dvd'ye yazmak gerekir? Ne yapmak gerekir delirmeden? (çok dummy question oldu biliyorum ama kıl oldum burada iki saattir.)
0
colg fusion
(18.09.07)
oyunun orijinali cd-rom ise sanirim dvd'ye cekince cali$miyor. bir defa denedim hatta. bu arada iso dosyasi direk oyle veri yazar gibi yazdirilinca cali$miyor. iki yol var, iso dosyasinin icindeki dosyalari alip bir yere kopyalamak. daha sonra normal data disk olarak yazmak. diger yol ise daha kolay, nero'da yine iso dosyasini direk yazmak isteyince "bu bir iso yani image dosyasi hem$ehrim. oyle direk atma, ben sana cd-rom olarak cekeyim cillop olsun" diye teklif ediyor. oyle yazmak gerek. veya $aapin, nero express'te disk kalibi veya kayitli tasariyi yazdirin diyor. oyle yapin. bu arada diger resimleri falan yazdirmaya gerek yok tabi :) hatta yazdirmayin. yazik etmeyin gul gibi bo$ medyaya. cali$maz sanirim zaten oyle. dvd ismi de "bildigim kadariyla" onemli degil.

edit: bi de 8x pek aheste gibi gelmedi bana yahu :) ben 2.4x ile yazdiriyorum. acaba bende mi bir sorun var, bilemedim.
0
katafalk
(18.09.07)
iso dosyasına divx muamelesi yapılmayacak :) sürükle bırak şeklinde yazmayacaksınız.

nero expressi açın
"image,project,copy"/"disc image or saved project"
dedikten sonra çıkan dosya seçme penceresinden ilgili iso dosyasını seçin gerisi next next...
0
kimlanbu
(18.09.07)
boş cd'm yok bu arada, oyunun boyutu da cd'ye sığacak kadar. görünüşe göre dvd'ye yazsam olmayacak yine? duyuruda ağız(el?) alışkanlığından cd demişim hep.
0
🌸colg fusion
(18.09.07)
cd iso sunu dvd ye yazamazsın zaten cd ister. dvd iso olsa dvd ister. oyle de kıl.
0
bryan fury
(18.09.07)
Ben de bi soru sorsam hazır alakalı bir soru sorulmuş? Bendeki bi iso ps2 oyununu direkt dvd'ye atmıştım daha sonra çekerim doğru düzgün diye. Nasıl dvd'den dvd'ye çekebilirim iso'yu oyun çalışacak şekilde ps2'de? Ben de daha önce hiç iso falan yazdırmadım: )
0
colonizer
(19.09.07)
(4)

Yenilendi: ReiserFS'i Windows'tan okumak!

ben bizzat kendim
Sorumu güncelledim:ReiserFS olan partişınımı Windows'tan okumak, dosyaları Windows kurulu partişına aktarmak istiyorum. Yardım ediniz...Eski mesaj:Hmfff..Var benim diskim evet. Şimdi olaylar şöyle gelişti. Ubuntu kurulu idi bilgisayarda ve harddiskim de 2 parçaya ayırılmıştı. Ben tuttum, photoshoptu
Sorumu güncelledim:
ReiserFS olan partişınımı Windows'tan okumak, dosyaları Windows kurulu partişına aktarmak istiyorum. Yardım ediniz...

Eski mesaj:
Hmfff..
Var benim diskim evet. Şimdi olaylar şöyle gelişti. Ubuntu kurulu idi bilgisayarda ve harddiskim de 2 parçaya ayırılmıştı. Ben tuttum, photoshoptu falandı filandı yüzyıllık masaüstümde kastırıyor diye, windows XP kurdum (64 değil). Ama bu partlardan sadece win kurduğumu görebiliyorum. Diğerini de windows uzaktan seçebiliyor ama açmaya kalkınca "formatlıyım abi?" diyo. İçinde de maşallah önemli fotoğraf çalışmaları metinler var.

Ben bu diskimi winden görebilir miyim, dosyalar uçmadan.
(Linux kullanmış olduğuma bakmayın, süper anladığımı varsaymayın. Ama fikri verseniz de, yaparım yani o derece.)
Tenkyu
0
ben bizzat kendim
(14.09.07)
Yukarıdaki linklerden yüklediğim programlardan anladığım kadarıyla, bu programlar Ext2/Ext3 okuyomuş ve fakat bende ReiserFS varmış. Gidip Reiser okutmam lazımmış.
(wiki'den öğrendiğim kadarıyla, bu reiserFS'de güzelmiş ama ha.)
Neyse, şimdi soruyu güncelledim.
0
🌸ben bizzat kendim
(14.09.07)
olay sadece dosya kurtarmak ise herhangi bir live linux cd'si ile ac ve dosyalari otek hdd'e kopyala derim.
0
badseed
(14.09.07)
(4)

Ses Sistemi

skahvecioglu
Arkadaşlar bir arkadaşım için ses sistemi arıyorum...Bütçesi 700-800'e kadar, logitech'in bir modeline bakmış ama şu an hiçbir yerde stokta yok. Tavsiye edebileceğiniz markalar var mı?
Arkadaşlar bir arkadaşım için ses sistemi arıyorum...
Bütçesi 700-800'e kadar, logitech'in bir modeline bakmış ama şu an hiçbir yerde stokta yok. Tavsiye edebileceğiniz markalar var mı?
0
skahvecioglu
(14.09.07)
ses sistemi derken böyle 4.1, 5.1 falan gibi mi anlamadım tam..700-800 deyince başka bişidir diye dedim ama yok dediğim gibiyse logitech x serisi var güzel..x-540 ya da x-530 gayet iyi fiyatlara var.x-530 var bende çok memnunum..topluca ondan aldık bikaç arkadaş hepimiz mutluyuz :)
0
vampyria
(14.09.07)
bryan fury
(14.09.07)
home teather arıyorsun sanırım. onlar pahalı.
bilgisayar ses sistemi arıyorsan logitech x540 iyidir. kumandası da vardır fiyat da makul
0
efruz
(14.09.07)
ses sistemi nedir? ne amaçla kullanacaksın?
müzik dinleyecem diyorsan ayrı
film izleyecem diyorsan ayrı
bilgisayarla kullanayım diyorsan ayrı.
konser verecem, kayıt yapacam diyorsan ayrı.

ayrıca tekrar söylüyorum ses işinde ne istediğinizi söylemeden fiyat bu demek çok anlamsızdır. çünkü yanlış bir sistem kurup 1000 ytl'ye yaptığınız işi doğru bir sistemde 300 ytl'ye yapılabilir.
0
darknum
(14.09.07)
(6)

bu işlemcilerin farkı ne

kibritsuyu
hala tatmin edici bir cevap alamadığım için tekrar soruyorum.iki tane bilgisayar var incelediğim. birinin işlemcisinde diyor ki:intel pentium dual core processor t2130 1.86 ghz.öbüründe diyor ki:centrino duo mobile teknolojisi, intel core duo t2450 2.0 ghz.şu iki işlemci de çift çekirdekli. biri 1.8
hala tatmin edici bir cevap alamadığım için tekrar soruyorum.

iki tane bilgisayar var incelediğim. birinin işlemcisinde diyor ki:

intel pentium dual core processor t2130 1.86 ghz.

öbüründe diyor ki:

centrino duo mobile teknolojisi, intel core duo t2450 2.0 ghz.

şu iki işlemci de çift çekirdekli. biri 1.86 ghz, biri 2 ghz. bunun dışında bi farkları var mı? birinde uzun uzun "centrino duo intel core duo hede hödö" yazmış, birinde de sadece "dual core" yazmış. daha önce sorduğum soruların cevaplarına bakacak olursak bunların tek farkı işlemci hızı o zaman. (denmişti ki dual core çift çekirdekli demek, e core duo da çift çekirdekli bir işlemci). öyle mi hakikaten? biri centrinolu biri centrinosuz falan mı yoksa? öyle olursa ne olur?
0
kibritsuyu
(13.09.07)
pentium eski
core duo yeni teknoloji. wikipedia'da detaylı bilgi var ama cache olsun saat çarpanı vs olsun farkları var.

peki bu neyi değiştirir dersen en basiti laptoplarda acaip pil tasarrufu sağlar. işlemci kapasitesi ghz olarak yakın gözüksek bile arada uçurumlar vardır.
0
darknum
(13.09.07)
t2130 kodlu işlemcinin cache belleği düşük diye biliyorum diğerinden.
0
atrin
(13.09.07)
pentium centrino aklini karistimasin onlar ayni seye tekabul ediyor. Sen sadece hizlari ve cache'lerini karsilastir. centrino islemci, anakart, wireless card uclemesine denilen bi isim islemci gene pentium diye adlandirilabilinir. Model numaralarindan hiz ve cache farki oldugu hissinine kapildim ben.
0
badseed
(13.09.07)
tamam da niye ikisi de toshiba olan iki ayrı laptopun gerek özelliklerinde olsun, gerek laptop üzerine yapıştırılan etiketlerde olsun birinde "intel pentium dual core" birinde "intel core duo", birinde "intel centrino duo" yazıyor? sadece hızdan dolayı farklı etiket yapıştırmazlar herhalde. en tatmin edicisini darknum söyledi bana göre. başka farkları da var gibi (yenilik, eskilik, pil harcama, vs).
0
🌸kibritsuyu
(13.09.07)
centrino lar pentium m lerin devamı mobil islemciler. laptoplar ve wireles için farklılasmıslardır. dual core ilk seri cift cekirdek, core2duo lar ikinci nesil daha verimli cift cekirdekler.
0
bryan fury
(13.09.07)
ikisinden de uzak durmanizi $iddetle tavsiye ederim.
0
jack o lantern
(14.09.07)
(12)

eve dadanan kuşlarla nasıl başa çıkılır?

jay kay
evin 4 bir yanına kuşlar dadandı. teras, camların önleri heryerde kuş boku var ayrıca teras kapısından sürekli kuş tüyleri giriyor heryerde her saniye kuş var. yemde vermiyoruz, evin eski sahipleri veriyormuş sanırım(yeni taşındık). ne yapıcaz bu kuşların gitmesi için?
evin 4 bir yanına kuşlar dadandı. teras, camların önleri heryerde kuş boku var ayrıca teras kapısından sürekli kuş tüyleri giriyor heryerde her saniye kuş var. yemde vermiyoruz, evin eski sahipleri veriyormuş sanırım(yeni taşındık). ne yapıcaz bu kuşların gitmesi için?
0
jay kay
(12.09.07)
yem vermediğiniz takdirde bir süre sonra kendiliğinden gider onlar zaten. bir kaç hafta bekleyin isterseniz..
0
bulanti
(12.09.07)
sayet cok alistilarsa birkac haftaya gitmeyebiliyorlar. eviniz yuksek degilse tanidiklardan veya birilerinden kedi alin balkonda falan dolassin ayaklarini kesmis olursunuz bu sayede.
0
entrapmen
(12.09.07)
yanmış, bozuk veya kullanmadığınız cd'lerinizi iple belirli aralıklarla terasın tavanına asın sallansın. ilginç bir şekilde cd'den korkuyorlar.
0
kibritsuyu
(12.09.07)
alın bir havalı tabanca spor olur. 2-3 tane sokak kedisi alıp terasa koymak daha etkili ve insancıl çözümdür. açtır karınları hayvanların.
0
ozdek
(12.09.07)
@kibritsuyu. ben de komşularımızın bir çeşit enterasan insan olduğunu düşünüyordum. meğer kuş kaçırmaya çalışıyorlarmış. teşekkürler.
0
can see
(12.09.07)
ses cıkaracak dekoratif seyler var onlardan asın bi kac yere. olmadı bi korkuluk yaparsınız degisik olur apartman hayatında.
0
bryan fury
(12.09.07)
korkuluk iyidir
0
atrin
(12.09.07)
yem verin. yem dediğim bulgur... camın önüne değil, aşağıya, bahçeye, yola, her nereye bakıyorsa camınız, bulgurları aşağı atın... hem bu sayede kuşlar cam yerine aşağıya alışır, hem de siz bir kaç canı beslemenin hazzına kavuşursunuz. günde bir avuç bulgur sizden bir şey götürmez ama aç olan kuşlar için yaşam kaynağı olur
0
1980
(12.09.07)
normal bildiğimiz poşetlerden asmanızı tavsiye ederim.işe yarıyor gerçekten
0
imparatorolmayikolaymisandin
(12.09.07)
psikolojik olarak başa çıkmak isterseniz hitchcock'un the birds filmini izleyip halinize dua edebilirsiniz. hem bakarsınız kendiliğinden giderler bir müddet sonra..
0
vita vinum est
(12.09.07)
Torba asın, rüzgarda çıkardıkları sesten ve hareketten ürkeceklerdir.

Ama bence kovmayın garipleri, yazıktır. Ben olsam besler sulardım, onlar da can.
0
sui
(12.09.07)
ben de geçenelerde bir arkadaşa "bu cd'leri kurutmak için mi astın" diye sorduğumda öğrendim, korkuyormuş kuşlar gerçekten cd'den.
0
lykos
(13.09.07)
(5)

live messenger keep connection alive

kofteburger
windows live messenger boş bırakınca kopuyor. icqda keep connection alive diye bi seçenek vardı. burda napacaz da kopmayacak?
windows live messenger boş bırakınca kopuyor. icqda keep connection alive diye bi seçenek vardı. burda napacaz da kopmayacak?
0
kofteburger
(11.09.07)
kopmuyor? en azindan benim basima hic gelmedi, net problemi olmasin?
0
turkish tekila
(12.09.07)
messenger de bağlantıkopması inactivity timeout ile ilgili değil bildiğim kadariyla. MSN sunucularında oluşan problemler yada tt networkunde oluşan sorunlar nedeniyle kesiliyor. Bu nedenle keepalive seçeneği yok,olsa dahi backbone arizalarından oluşan kesintileri engelleyemez.
0
ned flanders
(12.09.07)
anca kopunca otomatik tekrar baglanma olayi var.. ki bu zaten default olarak geliyor.
0
sourlemonade
(12.09.07)
tekrar baglanma suresi her basarısız denemede artıyor oyle de dandiklik var.
0
bryan fury
(12.09.07)
valla kullanırken kopmuyor hiç bırakıp gidince kopmuş kendiliğinden bağlanmamış oluyor bilemedim.
0
🌸kofteburger
(12.09.07)
(1)

Global, Ortak ve Ucuz

turkish tekila
Tum dunyada neredeyse her ulkede alinabilecek veya bulunabilecek ve ucuz olan seyler nelerdir? bunun mobilya ya da belli bir urunu kapsamasi gerekmiyor, her sey olabilir. atiyorum, monitor kutusunun icinden cikan kopukler, mousepadler, a4 kagit falan aklima gelen ilk ornekler. ama benim sordugum dah
Tum dunyada neredeyse her ulkede alinabilecek veya bulunabilecek ve ucuz olan seyler nelerdir? bunun mobilya ya da belli bir urunu kapsamasi gerekmiyor, her sey olabilir. atiyorum, monitor kutusunun icinden cikan kopukler, mousepadler, a4 kagit falan aklima gelen ilk ornekler. ama benim sordugum daha cok kullanilabilecek seyler, onu buna ekleyip mobilya aydinlatma elemani falan yapmayi dusunuyorum, bilmem anlatabildim mi :)
0
turkish tekila
(10.09.07)
cd dvd gibi medyalar.
coca cola ve sisesi.
ampul.
jilet tras bıcagı.

hm coca colanın renkli cicili siseleri aydınlatmada dekor olarak ıyı olaiblir ya da renkli baska siseler.
0
bryan fury
(10.09.07)
(4)

üşümemenin yolları

fuchuki
kışları geçtim, serince yaz akşamlarında bile hep üşüyorum. zayıf biri değilim, süper dengeli olmasa da yine de düzgün besleniyorum denebilir. üşümemek için kat kat giyinmekten de bıktım, zira kocaman paltolarla montlarla donduğumu bilirim. üşümemek için ne yapılabilir? pekmez içmek vs. işe yarar mı
kışları geçtim, serince yaz akşamlarında bile hep üşüyorum. zayıf biri değilim, süper dengeli olmasa da yine de düzgün besleniyorum denebilir. üşümemek için kat kat giyinmekten de bıktım, zira kocaman paltolarla montlarla donduğumu bilirim. üşümemek için ne yapılabilir? pekmez içmek vs. işe yarar mı?
0
fuchuki
(10.09.07)
yarar.
0
bryan fury
(10.09.07)
kesinlikle yarar, beslenme rejimine kan yapıcı gıdalar ekle. bir de spor yap. şahsen spor yaptığım zamanlar soğuk nedir bilmezdim. kışın tişörtle gezsem üşümezdim.
0
uz
(10.09.07)
üzüm suyu da işe yarayabilir.
0
pispinti
(10.09.07)
banada aynı tavsiyeyi vermişlerdi. karadut pekmeziydi sanırım sahiden çok işe yarıyor. yalnız tahinle karıştırmanızı veya miktarı fazla kaçırmamanızı tavsiye ederim. yoksa düz duvara tırmanabilir, uçan kuşa göz koyabilir, erkekseniz etraftaki dişi varlıklar için tehdit haline dönüşebilirsiniz...
0
me neither
(10.09.07)
(3)

saç veya ten için kokulu yağlar satan yer arıyorum

namazu
http://www.blackphoenixalchemylab.com/ şöyle bir site var bahsettiğim şeyi aynen karşılıyor. parfümle aynı işlevi görüyor ama saçlarınıza sürüyorsunuz. internetten ısmarlama gibi bir imkanım olmadığından türkiye'de bu tarz yağlar satan dükkanlar var mıdır diye soruyorum. ankara'da olsa süper bile ol
www.blackphoenixalchemylab.com şöyle bir site var bahsettiğim şeyi aynen karşılıyor. parfümle aynı işlevi görüyor ama saçlarınıza sürüyorsunuz. internetten ısmarlama gibi bir imkanım olmadığından türkiye'de bu tarz yağlar satan dükkanlar var mıdır diye soruyorum. ankara'da olsa süper bile olur hatta.
0
namazu
(09.09.07)
the body shop'ta olacak sanırım.. ama pahalıdır.
0
kantelem
(09.09.07)
ten için masaj yagları olaiblir belki.
0
bryan fury
(09.09.07)
kantelem'e katılıyorum. body shop'ta çok güzel kokulu yağlar var. hatta bi keresinde... neyse anlatmiyim şimdi olan var olmayan var...
0
yersen
(10.09.07)
(3)

maxthon da birden fazla açılış sahifesi

tahret muslugu
açılabilir midir mümkün müdür?bi çıtlatın
açılabilir midir mümkün müdür?

bi çıtlatın
0
tahret muslugu
(08.09.07)
soyle yaparsan olaiblir, kapatırken istedigin sayfaları tab larda tutup o sekilde kapatırsan acılsıta o sayfaları acacaktır.

ya da profil kullanarak her profile ayrı acılıs sayfası.

ya da opera speed dial daha iyi duruyor.
0
bryan fury
(08.09.07)
Şimdi bu özellik file edit view.. kısmındaki groups sekmesi ile hallediliyor. istediğin url'leri burada bir isim altında grupluyorsun. sonra options'dan başlangıçta bu grubu göstermeyi aktifleştiriyorsun.
0
strencher
(08.09.07)
gracias !
0
🌸tahret muslugu
(09.09.07)
(13)

Yeni otomobil alacağım. Honda Jazz?

actionary
Merhabalar,Arabamı değiştirmem gerekiyor ve ben 0km bir otomobil alacağım. 1) Fiat, Renault, Peugeot ve Hyundai olmayacak.2) 25000-35000ytl fiyat aralığında olacak.3) Otomatik şanzımanlı olacak.4) Hatchback olup beş kapılı olacak.5) Tabii ki az yakacak.6) Şeklen şemalen düzgün olacak. 7) Cüsseli dör
Merhabalar,
Arabamı değiştirmem gerekiyor ve ben 0km bir otomobil alacağım.

1) Fiat, Renault, Peugeot ve Hyundai olmayacak.
2) 25000-35000ytl fiyat aralığında olacak.
3) Otomatik şanzımanlı olacak.
4) Hatchback olup beş kapılı olacak.
5) Tabii ki az yakacak.
6) Şeklen şemalen düzgün olacak.
7) Cüsseli dört kişiyi rahat ettirebilecek.
8) Klimalı olacak.
9) Camlarının dördü de elektrikli olacak.

Aradım, taradım, böyle bir araç bulamadım. Tek seçeneğim Honda Jazz. Açıkçası şekli dışında süper bir araba o da. Ama başka bir seçeneğim var mı?

Veya alternatif bir ikinci el önerisi olan?
0
actionary
(07.09.07)
opel astra?
hatta yeni astra classic II serisi cikmi$. bir onceki kasa yani (ben cok seviyorum bunu)
hem kampanya da var. fiyatlar cok makul. bir bak derim.
ornegin:
Astra Classic 1.6i 16V Twinport (HB Comfort) //103hp bu
kampanyali fiyati: 28.125,00 YTL

edit: mesela spor paket var opsiyonel. onu da eklersen 30.000ytl gibi oluyor. bence cok cok uygun.
0
sourlemonade
(07.09.07)
$imdi aklima geldi.
nissan note onerebilirim bir de. yazdigim iki araci da kullandim ben (cok degil tabi, ehliyet almadim da daha)
istedigin her $ey olabiliyor bu aracta. yazdigin her madde mumkun.
cusseli 4ki$i degil 5ki$i bile rahat edebiliyor bu aracta. inanilmaz bir ic dizayni var. on koltukta dizlerim torpidoya carpmadan oturabildigim yegane araclardan biri. (1.83 civari boyum var ve koltugu arkaya cekmeden oturmu$tum sen du$un)
bunu da dikkate al derim.
0
sourlemonade
(07.09.07)
O bütçenin ve üstünü çizdiğin markalara bakınca baz model bir sedan ya da orta donanımlı bir kompak sınıf alabilirsin gibi. Hatchback demişsin zaten orta sınıf gibi. Yani cüsseli 4 kişi memnun olmaz çok fazla ama cüsseli 2 kişi + minik 2 kişi baya rahat eder. Otomatik demişsin haydaa dedik arttı fiyat 2-3 bin ytl belki daha fazla. Az yakacak demişsin güzel paradoks olmuş. Otomatik vitesli arabada 100 km de 10 litreyi gözden çıkar bakalım en baştan hele ki 4 cüsseli kişi kullanacaksa... Klima zaten standart bahsetmene gerek yok.Camların dördü de elektrikli olması masraf demek ön iki kesin elektrikli ama klimalı arabada yarım açılan cama elektrik ne gerek. Bence paran sana kalsın arkadakileri ipleme eğer makam arabası olmayacaksa ki o belli.
Şeklen şemalen düzgünlük kime göre neye göre diyorum.
Zaten gidip Honda Jazz ya da Nissan Note-Micra seçeceğin baştan belli. Bak sana uygun bir de Citroen C2 ya da C3 var. Ama bunlar bakımları olsun alımları olsun PAHALI araçlar. Ben kesinlikle almam.
Şahsi kanaatim üstünü çizdiğin Renault'nun Megane HB versiyonu sana uygundur. Ama gidip otomatik değil de dizelini alırsan sana yıllarca zevk verecek bir araban olmuş olur. Sıkı bir reno fanatiği ve Clio III kullanıcısı olarak önerim budur. Arka koltuk biraz dar olsun ama şehir içinde rahat edeyim oh misler gibi park edeyim dersen de Clio III öneririm. Dizel elbette. 65 BG versiyonu da alınabilir şehir içinde çok farketmiyor. Ama dizelin sürüş keyfi benzinli gibi olmuyor bunu da belirteyim.
Bir de gidip sakın donanım paketlerine milyarlar akıtma. Dışarıda kendin yaptırt daha ucuza gelir ve keyfine göre döşenmiş olur. Clionun bazıyla üstü arasında 4-5 milyar oynuyordu mesela. Gittim bazın bir üstünü aldım mecburen. Ortalamada Günde 2 saat kullandığım araca evden daha fazla dekorasyon masrafı mı yapçam. Sonra satıyosun zarar zaten hep.
0
ozdek
(07.09.07)
ben de yakın zamanda aşağı yukarı aynı özelliklerde bir araba alacağım,
Honda jazz konusundaki en önemli çekincem 2008 yılında kasa değiştirme ihtimalinin yüksek olması.
aşağıdaki seçenekleri de değerlendirmen yerinde olur...
yaris'in iç mekanına ben de henüz bakmadım ama büyük olduğu iddia ediliyor. en üst versiyonu 35.250
auris'in en ucuz otomatik versiyonu 38,350 bence çok güzel bir araba.
fiat ve peugeot konusunda seninle aynı fikirdeyim.
hyundai konusundaki olumsuz görüşlerim son zamanlarda değişti, yeni çıkan i30 bence incelenmeli. ayrıca era'da da değişiklik var sanırım. bunların çarpışma testlerini incelemek lazım...
0
hgn
(07.09.07)
toyota yaris'i bir incelemenizi öneririm. ayrıca auris'in fiyatı konusunda bir bilgim yok ama ona da bakın güzel bir araçtır.
0
atrin
(07.09.07)
bu bilgiler için çok teşekkür ederim, gerçekten çok işime yarayacak.

assert h: "classic" hadisesine temkinli yaklaşıyorum. neticede eski kasa, ve satarken "eski kasa" olarak satılıyor. daha önce yaşadım bunu. yine de classic ii hadisesini bilmiyordum, şimdi inceleyeceğim.

nissan note, evet, benim de üstünde durduğum bir model. ama daha ziyade bir aile otomobili olarak kullanacağımdan, iç hacmini araştırmam gerek.

ozdek: honda jazz'a sıcak bakıyorum, ama şekil şemal açısından şüphelerim var. nissan note'a gelince, yukarıda açıkladım zaten.

honda jazz ve benzerlerine (nasıl adlandırılıyor, bilmiyorum. kısa burunlu, küt arkalı... minivan diyeceğim, ama değil) ben sıcak bakıyorum, ama aracı birlikte kullanacağım aile fertlerim pek sıcak bakmıyor.

elektrikli arka camlar konusu biraz takıntı gibi, kabul ediyorum. ama her yerinden teknoloji akan yeni nesil bir otomobilde camı bir kol yardımıyla açmak nedense bana çok abes geliyor. uzun yıllar kullandığım 1991 model honda integra'da bile dört camın elektrikli olduğunu da göz önünde bulundurunca...

otomatik vites şart, çünkü bunca yıl manuel vites kullandım ve otomatik vitesin gerçekten çok rahat bir şey olduğunu düşünüyorum (merak, özenç...). yakıt ekonomisini de elbette benzer otomatik araçlara kıyasla dikkate alıyorum.

nissan micra fazla küçük ve tipim değil :)

citroen ise, fransız otomobili olduğundan kelli tercih sebebim değil zaten. hani ancak çok uygun bir araç çıksaydı alırdım. renault'a meselâ, laguna ve üstü dışında sıcak bakmıyorum, çünkü işçilik ve malzeme kalitesi konusunda derin şüphelerim var. takıntı de, cehalet de... engelleyemiyorum :)

megane hb, yine aile fertleri tarafından şiddetle karşı çıkılan bir model (arkası yüzünden). yoksa bence katlanılmayacak kadar kötü değil :) zaten renault.

clio, yine, küçük. ayrıca renault.


hgn: toyota olsa binerim meselâ. ama yaris de silüet olarak honda jazz'a olan benzerliği sebebiyle tercih sıralamasında gerilerde kalıyor (bana kalsa süper).

hyundai i30'u ben de beğendim açıkçası. ama hyundai neticede. ayrıca küçük olmasından şüpheleniyorum.

atrin: toyota auris'i inceleyeceğim şimdi.

hepinize çok teşekkür ederim. zamanınız olursa yukarıdaki şüphelerime de antitezler üretirseniz memnun olurum.
0
🌸actionary
(07.09.07)
corsa nasıl meselâ?
0
🌸actionary
(07.09.07)
Honda Jazz'ın arka koltuk tarafında bombe yok, geniş ve düz bir alan kalıyor o yüzden. Bagaj hacmi de oldukça geniş...
0
ermanen
(07.09.07)
yaris ? ya da a serisi mercedes[gerci bu fiyat kısmıdna faul olaiblir]
0
bryan fury
(07.09.07)
şimdi okudum da şartları, yaris geldi aklıma direkt, yalnız bazı serilerinde arkadaki iki cam otomatik değil, special modelinde olabilir emin değilim. ama yaris güzeldir.
0
mentirosa
(07.09.07)
fiyat miyat bilmem megane sedanımız müthiş bir kaza yaşadı. alet 26 milyarlık hasara uğradı gene de içindekilerin burnu bile kanamadı.

daha sağlam bu fiyatta araba yok piyasada idda ediyorum.
0
darknum
(07.09.07)
biraz farklılık ararsan suzuki swift bence şahane bir alternatif...
0
agk
(07.09.07)
citroen c4 derim. pek şahane!!
0
yedek ruh
(09.09.07)
(3)

katkı ve öğrenim kredisini nasıl iptal ettirebilirm?[yeni kazazndım üniyi]

MEL
millet katkı ve öğrenim kredisini nasıl iptal ettirebilirm?[yeni kazazndım üniyi]..+ ege üniversitesine yakın özel öğrenci yurtları(köy hariç) neler bilen var mı?acil cevap...
millet katkı ve öğrenim kredisini nasıl iptal ettirebilirm?[yeni kazazndım üniyi]..+ ege üniversitesine yakın özel öğrenci yurtları(köy hariç) neler bilen var mı?acil cevap...
0
MEL
(06.09.07)
simdi izmir yurtkur a baglı ogrenci yurduna gidip katkı vs istemedigine dair dilekce veriyorsun halloluyor. bi de selam edesim geldi.
0
bryan fury
(07.09.07)
abi iptal ettirme bana ver eheh : ) sana verdikleri senedi imzalamazsan heralde vermezler diye düşünüyorum ama yanılıyor olabilirim..
0
bushwacker
(07.09.07)
ege üniversitesinin hemen arkasında mevlana mahallesinde engin deniz öğrenci evleri var. bildiğin yurt ama bürokratik bazı sebeplerden dolayı öğrenci evi olarak geçiyor. cinsiyet de belirtmemişsin ama önemli değil yurt karma :)
0
temasettin
(07.09.07)
(3)

Stephen Hawking nasıl konuşuyor?

colonizer
Şu videoda bilgisayar yardımıyla konuştuğu ve sözlükteki entry'den (bkz: #746284) de bilgisayarın çene kaslarından yararlandığını anlıyoruz ama nasıl oluyor da oluryor? Yani çene kası-konuşma işte bi anlatıverin, anlamadım.Düzenleme: Tabi videoyu vermemişiz, olmamış;http://www.youtube.com/watch?v=mU
Şu videoda bilgisayar yardımıyla konuştuğu ve sözlükteki entry'den (bkz: #746284) de bilgisayarın çene kaslarından yararlandığını anlıyoruz ama nasıl oluyor da oluryor? Yani çene kası-konuşma işte bi anlatıverin, anlamadım.

Düzenleme: Tabi videoyu vermemişiz, olmamış;

www.youtube.com
0
colonizer
(04.09.07)
bilgisayara yazmıyor muydu o yahu?
0
darknum
(04.09.07)
bende gozleriyle ekrandan harfleri secip oyle konusuyor diye biliyorum. belki yazdıkalrını okuyacak bi proram yazmılardır ?
0
bryan fury
(04.09.07)
Sanırım elleri de kasılmış bir insandı kendisi? Bir de gözleri o kadar hızlı hareket etmiyor ki abi. Anlayamadım bir türlü
0
🌸colonizer
(05.09.07)
(5)

ders çizergesi yapma programı

eja
univeriste derslerini yerleştirmek için boyle bir program varmı ogretmenler için olanı warda öğrenciler için olanı warmı saatler arasında çıldırmak uzereyim
univeriste derslerini yerleştirmek için boyle bir program varmı ogretmenler için olanı warda öğrenciler için olanı warmı saatler arasında çıldırmak uzereyim
0
eja
(04.09.07)
excel??
0
zittirulp
(04.09.07)
evet, excel?
lotus 123 de olur tabii.
0
compumaster
(04.09.07)
Eğer istediğiniz şey tahmin ettiğiniz şeyse Excel ile yapamazsınız. Mesela 5 tane ders alacaksınız, her dersin 4 section'u(sınıf?) var. 1024 farklı olasılık eder ki verdiğim ders sayısı ve section sayısı gayet normal rakamlar. Şimdi bunları tek tek yazıp çakışan section'ları elemek lazım. Mesela 1. dersin 2. section'ı ile 3. dersin 5. section'ı aynı anda alınamıyor çünkü çakışıyor vs.

Eğer derdiniz buysa benim elimde Bilkent öğrencilerinin yazdığı bir program var. Dersleri ve section'ların programlarını girip çalıştırıyorsunuz, çakışma olmayan tüm olasılıkları 2. saniyede listeliyor. Artı isterseniz gelişmiş seçeneklerde Cuma gününü boş bırakmaya çalış gibi seçenekler de var. Bir hafta sonra Ankara'ya döneceğim eğer acil değilse sözlükten irtibata geçin yollayayım, boyutu oldukça büyük diye hatırlıyorum çünkü .NET Framework Setup'ı da var içinde. (evet .NET ile yazılmış)
0
crown
(04.09.07)
itu deysen acıklanan dersleri kendisi browse eden, cizelgeye yerestiren iki farklı yazılım vardı hatta tekinin kodları acık, kod yazmayı biliyorsan istedigin sekilde uyarlarsın.
0
bryan fury
(04.09.07)
Çizelge degil mi sanki o.
0
mikelarteta
(04.09.07)
(7)

hp laptop alinacak, cok acil tavsiye lazim

jack o lantern
$imdi durum $u, 1800ytl gibi bir limit var; ama marka olarak sadece dell ya da hp du$unuyorum. hp'nin $oyle bir makinesi var,http://www.yalcinlar.com.tr/product.asp?numRecordPosition=4&P_ID=2434&strPageHistory=cat&strKeywords=&SearchFor=&PT_ID=257bu aleti, bu magazadan (hatta direkt konak pier'den)
$imdi durum $u, 1800ytl gibi bir limit var; ama marka olarak sadece dell ya da hp du$unuyorum. hp'nin $oyle bir makinesi var,

www.yalcinlar.com.tr

bu aleti, bu magazadan (hatta direkt konak pier'den) almayi du$unuyorum, soru ise $u,

oyun falan filan oynanmazsa, oyle sistemi kastirici birtakim uygulamalar cali$tirilmazsa, bu aletin vista ici performansi tatmin edici olur mu? yoksa bilgisayari acar acmaz cilginlar gibi fani mi cali$ir? nefret ettim bu bilgisayarin isinmasindan (an itibariyle asus kullaniyorum) yani yaz gununde bile kendini serin tutabilecek bi komputer ariyorum.

eger olumsuz yorumlar gelirse birazcik daha paraya kiyip (1850 civari) dell inspiron'in gecen seneki kasalarindan bir adet core duo ya da core2duo alicam ekran kartini falan sallayip yani ram'i 1024 olsun yeter diye bakiyorum. allahin adini verdim yardimci olun. isinmayan bilgisayar, tek temennim :)

(dell isinmiyor, isitamatik biz) (super bi$ey) (ama hp de cok tatli allah kahretmesin, yardim edin cok magduruz)

sevgiler, saygilar olsun...
0
jack o lantern
(01.09.07)
hp ler hakikaten güzel ama tavsiye etmiyorum. çözülemeyen vınlama sesi gibi bir sorun var ki, alan çok kişiyi pişman ediyor. bizzat çevremden biliyorum.
0
chavezding
(01.09.07)
Isınma sorunu için cooler pad denen şeylerden kullanabilirsiniz. USB'den elektrik alıp fanları çeviren bir tepsi, laptop'u onun üstüne yerleştiriyorsun püfür püfür esiyor...
0
crown
(01.09.07)
ramler 2*512 ımıs, vista ile pek rahat edecegini sanmıyorum. bi de 333 mhz diyor fln fln.

www.gold.com.tr

su daha iyi duruyor.
0
bryan fury
(01.09.07)
ben de alicam bi tane laptop, iki aydir her turlu foruma girdim ciktim, hpden cogu kimse memnun degil.
0
ravioli
(01.09.07)
abi linki yanli$ vermi$im zaten mal gibi,
alet aslinda bu almak istedigim, yani senin de gold'da gosterdigin :)

www.yalcinlar.com.tr

bi de abi ddr2-333 ben hayatimda ilk defa duydum; yani alacagimdan degil de, onda bi yanli$lik olmasi lazim, 533mhz'dir o muhtemelen. ddr2-333 ne abi ahahah $ey gibi lamborghini diablo 1.6 ie :)
0
🌸jack o lantern
(01.09.07)
www.hepsiburada.com

i$ini boylesi gorur de fiyat nedir bilmiyorum. yok stoklarda.
0
sourlemonade
(01.09.07)
yanitlar icin coooook te$ekkurler canlar :) nihai karar $udur,

www.bimeks.com.tr

:)

(oyun oynamiycam :)
0
🌸jack o lantern
(01.09.07)
(4)

eskilerin üçüz,dördüz,beşiz vs. e tepkileri?

nihilanth
eski insanlar bu tür doğumlara nasıl tepki gösteriyorlar ve neye bağlıyorlardı merak ettim. bununla ilgili bir yazı,kaynak, görsel vs. varsa iletirseniz sevinirim.
eski insanlar bu tür doğumlara nasıl tepki gösteriyorlar ve neye bağlıyorlardı merak ettim. bununla ilgili bir yazı,kaynak, görsel vs. varsa iletirseniz sevinirim.
0
nihilanth
(01.09.07)
üçüz, dördüz ve beşiz hayvanlar alemi dışında insanlarda çok sık görülmediği için (dğal yollar ve anormaliteler hariç ki fil adam gibi mesela) vay anasını falan diyorlardır muhtemelen ne desinler. 80 yaşındaki bir büyüğüme sordum kaç tane beşiz gördün diye hiç dedi. peki dördüz dedim bizim kedi dedi. e hadi üçüz dedim ona da gitti tp bebek sonrası bir dönemden örnek verdi. yemezler yani.
0
ozdek
(01.09.07)
-analı babalı buyutsun
0
bryan fury
(01.09.07)
ben de ondan şeyettim. işte günümüzde çoğaldı bu tür doğumlar. özellikle yurt dışında daha sık yaşanıyor. ama bunların tarihinde böyle şeyler varmıydı insanlar ne yapıyordu bunun için şiirler törenler vs. yapıldı mı merak ettiğim bu.
0
🌸nihilanth
(01.09.07)
ananeme sordum şimdi telefon açıp(kendisi 102 yaşında) uykudan uyandığı için biraz sinirliydi, kulakları da ağır işitiyor malum, götüm yemedi açıkçası sormaya. yarın tekrar sorarım ama büyük ihtimalle maaşallah falan diyolardır.

edit: sordum, "yiihhhuuuuu" diye bağarırdık, babası millete puro dağatıp üç buçuk rekat şüküğr namazı kılar v
0
sakingitarist
(02.09.07)
(4)

kayıt dondurmak

zittirulp
nedir nasıl yapılır.yurtdışındaki bir arkadaşım 1 sene daha orda kalıcak bu yüzden üniversiteyi dondurmak istiyor ordan bu işlemleri yapabilirmi yada onun adına ben yapabilirmiyim burdan? neler gerekli ve ne kadar dondurulur en fazla?
nedir nasıl yapılır.yurtdışındaki bir arkadaşım 1 sene daha orda kalıcak bu yüzden üniversiteyi dondurmak istiyor ordan bu işlemleri yapabilirmi yada onun adına ben yapabilirmiyim burdan? neler gerekli ve ne kadar dondurulur en fazla?
0
zittirulp
(01.09.07)
dilekce veriyorsun da gerekce olarak ciddi bisey bulman gerek orda bi yıl daha kalmak istiyor diye kabul edilmez. dilekceden sonra kurul toplanıyor iste orda karar alıyorlar. sebep onemli baya, ordan gonderse sen de teslim etsen olur.
0
bryan fury
(01.09.07)
eğer torpili varsa şrak diye dondurulur okul. ama torpil yoksa "vallahi bize bir gerekçe sunacaksın, biz kurul olarak toplanacağız ve bunu değerlendirip karar vereceğiz." gibi laflarla boğuşur..

ben mesela, trakya üniversitesinde memnun olmadığım bir bölümde okuyorum, bu sene tekrar öss hazırlık olayına gireyim dedim ve öss için okulu dondurmak istedim. gittim öğrenci işleriyle görüştüm. olmaz öyle, dediler, bunun bir prosedürü var dediler. bizim okulda olay şöyle:

ya sağlık sorunun olacak ve bunu belirteceksin,
ya maddi durum yetersizliğini sebep göstereceksin,
ya da beni askere alıyorlar diyip bunu belgeleyip okulunu donduracaksın.

maddi durumum yetersiz demekle de iş bitmiyor. valilikten (muhtarlık değil dikkatinizi çekerim) onaylı fakirlik belgesi istiyorlar hem de ailenin bütün fertleri için.. sağlık sorunu olarak da amdan götten şeyleri kabul etmiyorlarmış. ben annemin rahatsızlığını sebep olarak belirteyim dedim (şizofreni), onu bile kabul etmeye yanaşmadılar. ben de sikerim dedim bıraktım okulu çok affedersiniz.

zor yani, ama okuldan okula değişir tabi. bence öğrenci işleriyle bir görüşsün. eğer yurtdışında ciddi bir iş nedeniyle ya da zorunlu sebeplerle kalacaksa bunu belgeleyebilirse okul bunu kabul edip kaydını dondurabilir. yukarda belirttiğim 3 sebep sanırım yönetmeliğin dayattığı sebepler ama eğer geçerli ve farklı bir sebebiniz varsa onu da değerlendirip kabul edebiliyorlarmış.
0
vita vinum est
(01.09.07)
bir donem dondurunca harc odenıyor lakin hem guz hem de bahar ı dondurunca iki donem için de harc odenmıyor. once bahar sonra guz olursa odenıyor yıne sanırım.
0
bryan fury
(01.09.07)
universiteye gore degisiyor sanirim bu kolaylik/zorluk isleri. daha once de belirtilmis, saglik ya da maddi yetersizlik sebepleriyle dondurabiliyorsun. saglik sebebiyle donduracaksan doktordan kagit istiyorlar, gerekce mahiyetinde. ege universitesi icin konusuyorum; heyet raporu tarzi bi sey istememislerdi. ozel doktorun yazdigi 1 aylik rapor isimi gormustu benim.

maddi yetersizlikler icin ise herhangi bir valilik, banka kagidi falan istemedilerdi. dilekce yaziyorsun iste, bidi bidi sebeplerden oturu okula su su donem devam edemeyecegimi bildiririm seklinde. ogrenci islerindeki memurlar "bu isteginiz degerlendirilicek, kabul edilirse bikbik" biseyler diyorlar ama geri cevrildigini gormedim ben. bi nevi goz korkutmak yani yaptiklari.

harc konusuna gelince, totalde 1 sene dondurabiliyorsun zaten, 2 donem yani. onlarin harcini da yatiriyorsun pasalar gibi.

peki yurt disindan nasil yapilabilir bu is? anne/baba artik her kim gidebilirse okula gider, saglik sorunlarindan dolayi cocuklarinin yurt disinda oldugunu ve okula bu sene devam edemeyecegini belirtebilirler. zaten okulu dondurmak uzere basvururken aileden bir kisinin de dilekce vermesi gerekiyor. cocuklarinin da imzasi bulunan diger bir dilekce ve tanidik bi doktordan alinmis saglik raporuyla beraber basvurabilirler.
0
moralite
(06.09.07)
(16)

Metabolizma

ermanen
Metabolizma en iyi ve rahat şekilde nasıl yavaşlatılır?
Metabolizma en iyi ve rahat şekilde nasıl yavaşlatılır?
0
ermanen
(16.08.07)
uyu.
0
kibritsuyu
(16.08.07)
uyku
(bkz: bazal metabolizma)
0
bana bir masal anlat baba
(16.08.07)
Bir süreliğine değil. Her zaman... Yavaşlatacam ve öyle kalacak yani...
0
🌸ermanen
(16.08.07)
hımm o zaman tembellescen üşenğeç olcan bende işe yaradı valla :)
0
bana bir masal anlat baba
(16.08.07)
Hareketli biriyim ama bilgisayar başında uyuşuğum sadece, metabolizmayı nasıl etkiler ki bu?
0
🌸ermanen
(16.08.07)
bende cok hareketliydim soyleki bir ogunde 1,5 beybi 1 iskender yiyip kilo almayan bi bunyem vardı bi sene boyunce sadece oturdugum yerden hallettim işlerimi simdi su içsem yarıyo metabolizma hareket edince isyan ediyo tavsiyem surekli bilg. basında otur miskinleş
0
bana bir masal anlat baba
(16.08.07)
günde 1000 kalorinin altında almanın uzun yaşamayı sağladığı söyleniyor, metabolizmayı yavaşlattığından olabilir.
Perhiz yapanlara da derler ya, "hiç yemek yemezsen bünyen yavaşlar, kilo veremezsin" diye. onun gibi bişi sanırsam.
0
nicin ben
(16.08.07)
metal ıyonları yavaslatır. kayına corbana kat bıraz.
0
bryan fury
(16.08.07)
dondurulmak da bi çözüm, sürekli olarak yavaşlar baya
0
reeper redeemer
(16.08.07)
bilgisayar iyidir o zaman. benim bilgisayar göbeğim bile oldu
0
her kuyuya tas atan deli
(16.08.07)
Yaşantımı bozmayacak şekilde yavaşlatmak istiyorum.. Kendimi değiştirmemi istemeyin, metabolizmam değişecek sadece :) İlla ödün mü vermem gerekiyor yani...
0
🌸ermanen
(16.08.07)
uykuya ayirdigin zamani arttir ve yaninda ß-blokor kullan. (mesela dideral..)
0
gxix
(16.08.07)
nefes alış verişlerinizi düzenlemeniz önemli ölçüde etkiler, diye biliyorum.
0
sıkay
(16.08.07)
lepaca kliffoth var yanimda, onun onerisi super bak, git tiroid bezini aldir abi. ne metabolizma kalir ne bi$ey, cicek gibi olursun:)
0
gxix
(16.08.07)
www.google.com

muhahahaha
0
oshamahue
(17.08.07)
"en iyi ve rahat"ı da ekleseydin :)
0
🌸ermanen
(17.08.07)
(7)

yanan ormanlar için elimizden bişey gelmez mi

demlikposet
arkadaşlar bugün biliyorsunuz manisa daki çiçekli köy civarları yandı...bornovada alevler burdan görülebildi, tüm gün şehre kül yağdı..birisi arıyor, çiçekli köyü bitirecez diyor, AYNI yer 4 kere kundaklanıyor ama sadece bekleniyor..elimizden hiç mi bişey gelmez..o telefon bulunamaz mı?onu geçelim b
arkadaşlar bugün biliyorsunuz manisa daki çiçekli köy civarları yandı...

bornovada alevler burdan görülebildi, tüm gün şehre kül yağdı..

birisi arıyor, çiçekli köyü bitirecez diyor, AYNI yer 4 kere kundaklanıyor ama sadece bekleniyor..



elimizden hiç mi bişey gelmez..



o telefon bulunamaz mı?

onu geçelim bi daha yangın olursa napalım, tepemden uçaklar geçiyor, ben böyle üzerime yağan küllere ve gri gökyüzüne bakıyorum...

petşişemi alıp gideyim mi?
dua mı edeyim
olmadı gidip tüküreyim yahu belki 1 kıvılcım söner:(
0
demlikposet
(15.08.07)
crimson king
(16.08.07)
ermanen
(16.08.07)
öncelikli yapılması gereken ağaç ekmek değil bence var olanları korumaktır.
bugün okulda tepeme kül yağarken hep düşündüm türkiye'de bu yıl, her yılki gibi 100 lerce orman yangını çıktı.. bu ormanların hiç biri korunmuyor mu? bekçisi bilmemnesi yok mu.. her yerde bu bekçiler olsa, ormanlar adam gibi çevrilip park alanı yapılsa kim girip te yakabilir? onlara yapılacak masraf söndürme ve tekrar araziyi kazandırmaya yapılacak masrafın 10'da biri bile olmaz.
0
nihilanth
(16.08.07)
pet şişeyle müdahale etmeyi düşünecek kadar canı acıyan "yetkisiz" insanların tepesinde, orman yangınlarından hiç de rahatsız olmayan "yetkili"ler bulunduğu sürece hiç bir şey yapılamaz. f 16'larla yangın söndürülmez örneğin.

ermaner'in linkinden alıntı:
"Akdeniz bölgesindeki diğer ülkelere bakıldığında
bizim kadar orman alanına sahip olmamalarına rağmen bizden 2-3 misli fazla
hava söndürme araçlarına sahip oldukları görülmektedir. Türkiye, 21.200.000 ha
orman alanına 11 uçak ve 24 helikopter ile müdahale ederken komşumuz
Yunanistan’da 6.500.000 ha orman alanına 45 uçak ve 14 helikopter
düşmektedir."

arsiv.sabah.com.tr
www.ntvmsnbc.com

aslında türkiye'nin de yangınla etkili mücadele etme yöntemleri yok değil:
hurarsiv.hurriyet.com.tr
0
skeptikos
(16.08.07)
cıkacak 2b ysasasının takıbı yapılabılır.
0
bryan fury
(16.08.07)
dernek kurucan, devletten destek isteyecen ya da bir dalavere ile koparıcan, sonra bu derneğe vicdanı ve bileği sağlam adamları üye yapacan, iyi seçecen.
sonra orman alanlarının etrafında sivil gezintiler başlatacan 5'erli gruplar halinde yakalamak için iş üstünde.
bir de dedektiflik gibi bir şey başlatacaksın aynı dernek içinde, bunlar konuyu gizliden takip edecek, ihtimalleri araştıracak, kim yakmak ister, kimlere yaktırır diye.
sonra bulduklarını adam akıllı, evire çevire, eşşek sudan gelene kadar, anaları ağlayana kadar, imanları gevreyene kadar budaklı meşe ve kızılcıkla dövecen, acımayacan, ayırmayacan her yerine vuracan.
sonra da götlerine havuç sokulu vaziyette fotoğraflarını çekip bütün ormanların etrafına sincaplar, kaplumbağalar ve ormanın gerçek ahalisi eğlensin diye ve buna bir daha kalkışacak olanın başına ne geleceğin hatırlatsın diye her köşeye yapıştıracan.
başka hiçbir şey gelmiyor aklıma.
0
laugh
(16.08.07)
bir orman yangını çıktığında o bölgeye yakın olan kişileri bölgeye yönlendirmek, o bölgenin mülki amirinin sorumluluğunda bildiğim kadarıyla (köyler için muhtarlar falan). dediğiniz gibi bi koordinasyonu büyükşehirlerde sağlamak çok zor. megafonlarla yapılan duyurularıda kim ne kadar dinler bilinmez.
dernek kurmak ise güzel ancak çok meşakkatli, kesinlikle tutacak bir olay değil maalesef...

nereye yazsam diye düşünüyordum, kısmet burayaymış. dün gece düşünmüştüm zirve yapalım bu yanan alanlara "ekşi sözlük" ormanı oluşturalım. ailelerimizi alıp gidelim, ağaçlarımızı dikelim, sonra da doğaya duyarlı pikniğimizi yapıp dönelim diyorum.
ağaç dikilmesi için ilkbahar veya sonbahar olması gerekiyormuş. en yakını sonbahar...
yardımcı olacak 1-2 kişi daha bulursam seve seve organizasyonu gerçekleştirebilirim...
0
denize karsi icen keci
(16.08.07)
(13)

bu devirde Güvenli iletişim kurmak mümkün mü=?

demlikposet
soru çok açık..başıma bişey gelse,gizli bok çevirsem bir tanıdğımla nasıl iletişim kurabilirim güvenli bi şekilde veya hepsini geç yahubeni izleyemecekleri bir yol var mı arkdaşlar?telefonla konuşsam dinlenirsms atsam kabak gibi 5dakkayaa ekipler amiri arabasını yanıma çeker..mail atsam anında serve
soru çok açık..
başıma bişey gelse,gizli bok çevirsem bir tanıdğımla nasıl iletişim kurabilirim güvenli bi şekilde veya hepsini geç yahu

beni izleyemecekleri bir yol var mı arkdaşlar?
telefonla konuşsam dinlenir
sms atsam kabak gibi 5dakkayaa ekipler amiri arabasını yanıma çeker..
mail atsam anında serverdan kayda geçer, hatta ipden yerimi bile bulabilirler(mi?)

mektup atsam yüzüm postane kamerasına çıkar 6 ay sonra gider...

bir ara bir örgütün militanları yahoo ya girip mesajı yazıop yollamıyor kaydedip yolluyorlar mış, bu ortaya çıkınca artık taslak/draftlar da servera kaydedilmeye başladı

nolucak yahu
0
demlikposet
(09.08.07)
sesini dijital olarak şifreleyebilirsin. hatta bunu yapan bir telefon vardı, marka model hatırlamıyorum. karşı tarafın bir "anahtara" ihtiyacı var söylediklerini çözmek için.

ama iyice dikkat çekersin bu sefer de :)
0
kimlanbu
(09.08.07)
Bu soruları sorduguna göre, zaten süpheleniyorduk seni izliyorduk ne zamandır, yakaladık ekip de yolda.

Yani kısacası elektronik veya dijital ortamda pek mümkün oldugunu zannetmiyorum sahsımca. h
0
mikelarteta
(09.08.07)
Guvenli email atma yollari elbette var ve bunun yolu da Cryptography den geciyor. Sadece karsi taraftaki kisinin dijital anahtari ile acilabilecek bir mail attiginizda server'dan alacak kisi veya kisiler bu mailin icerigini goremezler. Ele gecirseler de kullanilan sifreleme algoritmasina bagli olarak cozulmesi kolay/cok zor/ hatta imkansiz olabilir.
0
islakkedicorbasi
(09.08.07)
bu benim de ara sıra düşündüğüm bir şey.

aslında terörist örgütlerin birbirinden bağımsız ufacık hücrelere bölünmeleri de o yüzden. nerde çokluk orda ... iletişim ihtiyacını minimuma düşürmek gerekli. en sağlamı elektronikten uzak yöntemler, mesela yüzyüze görüşmek filan diyeceğim ama bunda da takip edilme veya muhatabınızın ajan olup dinleme cihazıyla görüşmeyi kaydetmesi gibi ihtimaller var. bence belirli şifreler belirleyip bunun dışına çıkmadan iletişim kurmak önemli. ama kriptografiyi kastetmedim, "ayşe tatile çıksın" iyi bir örnek mesela. sonuçta ben sana "bugün hava çok sıcak" dediğimde (ki günün şartlarında gayet normal ve basit ve dikkat çekmeyecek bir cümledir) "hadi baba operasyonu başlatıyoruz"u anlarsan, işlem tamamdır. minimum elektronik.
0
ezeriko
(09.08.07)
Şifreli yazışma olabilir, mesela gazete ilanı verirsin, hatta tüketici gazetesi gibi yoğun ilanlı yerlere, sahte bir isimle karşı tarafın anlayacağı bir şekilde kodlanmış mesajlar olabilir, hatta sahibinden.com a da normal bir ilan verir gibi gizli mesajlı ilan verebilirsin,
ya da wireless olan alış veriş merkezlerinde notebook'un ile de mesaj atabilirsin.
0
sathaner
(09.08.07)
pgp kullanabilirsin. ikiniz de pgp kullanmalısınız tabi ki türkiyede pgp kullanma bilinci %0000.1 falan(gerçi dünyada da böyle).. fakat şunu unutmayın ki sizin gönderip bir şekilde karşı tarafın decode edebildiği mesaj artık herkese açıktır. karşıdakinin de akıllı olması ve anahtarı yok etmesi gerekir. prison break i izlersen biraz güzel şeyler vardı mesela 2. sezonda.
0
ozdek
(09.08.07)
Şu olacak:
Kendi halimizde yaşayan insanlar olsak dahi üzerimizde hep baskı hissedeceğiz.
Alternatif denen "şey"leri unutacağız.
Paranoyalarımız götünü başını alıp kuduracak ya da tamamen embesile bağlayacağız. Ya da bağlatılacağız, nasıl, hazır besinler, içtiğimiz sular, şebeke suyu (koku alma duyusu nedense hiç önemsenmiyor artık di mi??), manyetik alanlar (cep telefonu şebekeleri, wireless şebekeleri, tüm evlere ve sokaklar döşeli olan 50-60hz'lik elektrk hatları) içerisinde beynin belli bir performanstan ya da belli bir performans dışında çalışamaması için (işini düşün başka şey düşünme gibi...) içerisine modüle edilmiş rezonanslara dokunan frekanslar...
O hooo, daha yeni düşünmeye başlamışsan işin zor, çaresi olmadığı halde bunların olabilme, hatta yürürlükte olma ihtimalini artık kabullenmek gerek. Niye biliyor musun? Artık bir ormana dağa kaçıp, "ben orada inzivaya çekilmek, bahçemi yetiştirmek istiyorum, tek düşmanım yabani hayvanlar olsun." bile diyemezsin. Uydu teknolojileri aldı başını gitti, daha da gider. Üzerine -hadi bu paranoyanın en öküzü olsun- alaska'da benim adını telaffuz etmeye bile tırstığım iyonosferdeki manyetik alanlara hakim olabildiği/bileceği söylenen anten yığını var. Yeryüzündeki herhangi bir alanda; iklim, insan psikolojisi vs.. gibi konularda etki yapabildiğine dair geyikler var.
Kaçabiliyorsan başka bir gezegene kaç, uzağından, başka galaksilerde bir yerde olsun (bizim sistemde [Güneş Sistemi] zaten hayat varsa da memelilere yarayacak şekilde değil). Yoksa geçmiş olsun hepimize. Kol gibi olum kol gibiii.
Ay çok ayıp...

Özür: O anten yığını meretin yeri Alaska değildi sanırım. Yanlış bilgi vermiş olmam istemem, özrümü olurlarınıza sunarım.
0
laugh
(09.08.07)
yok arkadaşlar
crypto fln olmaz
şifre her türlü çözülür ki

bana daha akıla gelmemiş dokunulmamış bir alan lazım

eski taslak olarak kaydetmek gibi misal..
hem zahmetsiz hem zekide hem de herkesi kandırabilir

şifrelerle uğraşılmaz
0
🌸demlikposet
(09.08.07)
kuantum bilgisayarlar bu ısı cozecek galiba
0
bryan fury
(09.08.07)
arkadaşlar yanlış anladınız hepiniz olayın farklı tarafından bakıyorsunuz..
ben daha ziyade bir hinlik sormuştum ısrarla draft klasörü örneğini vermem oydu
0
🌸demlikposet
(09.08.07)
şöyle bir kripto yaparsın sonra sms olarak atarsın arkadaşına..

hem harf hem kelime kriptosu olur bu..

mesela elma'yı opsu yaptınız.. yani e=o l=p m=s a=u

ve aranızda daha önceden anlaştınız ki elma katil demek..

işte bu durumda elmayı çözseler bile ne anlama geldiğini çözemezler. bu şekilde bir çok kelimeyi farklı kelimeler olarak kendi aranızda kodladıgınızda o şeyleri sizden başka kimse bilemez.
0
nihilanth
(09.08.07)
güvenilir tanıdıklarınızla çok sık gitmediğiniz ama iki tarafın da iyi bildiği yerleri aklınızdan geçirin. mesela eski okulunuzun karşısındaki çay ocağı, büfe gibi. kaçak durumundayken güvenilir arkadaşlarınızla buluşmanız gerekirse buluşma yeri olarak buraları seçin. yer adı kullanmayın, yalnız ikinizin ya da sınırlı sayıda insanın bildiği bir şekilde, mesela mahmut abi'nin yerinde ya da bana eşek şakası yaptğınız yerde falan diye hatırlatın. mümkünse meydanlardan ve mobese kameralarından uzak bir yerde olsun buraları.
buluşma yeri tamam ama bu bilgiyi arkadaşa nasıl ileteceğiz. buluşma yerinden uzak telefon kulubeleri, ikinci el telefonlara takılmış kontörlu kartlar diyorum. yeni kartı siz almayın, arkadaşlarınıza, yakınlarınıza, kapıcıya, çalışıyorsanız iş yerindeki çaycıya falan aldırtın. elinizde bir miktar sizin adınıza olmayan numara ve ikinci el cep telefonu bulunsun. bunları bir seferde aldırtmayın. soran olursa, kaybettim, unuttum, yeni numara lamam lazım sapık dadandı bahanelerini kullanabilirsiniz. numarayı fazla kullanmayın, tehlikeli, dinlenebilecek görüşmeyi yaptıktan sonra hafızayı silin, kartı çıkarıp telefonu, pilini ve kartı farklı çöp kutularına atın.
elektronikten mümkün olduğunca kaçınmak lazım, kaçak durumundayken asla kredi kartıyla alışveriş yapmayın, nakit alışverişleri de abartmayın. kartsız yüksek ödemeler de dikkat çekiyor.
draft işi fena değilmiş ama çözmüşler demek ki. işteyken yanımda cd, memory stick falan olmadığında evde bakmam gereken dosyayı maile ekleyip ama göndermeyip draft kaydederek uyguluyordum aynı sistemi. belki şöyle yapılabilir ama işlerliğinden emin değilim: e-mail atarken klavyede yazmayın, el yazınızla gayet okunaksız biçimde bir kağıda yazın, hatta yazmayın çizin (sakın kroki, adres tarifi çizmeyin), dijital fotoğrafını çekip maile ekleyin. eğer metin taraması yapan bir sistem varsa bundan kurtulabilirsiniz, birileri sizden şüphelenip posta kutunuzu ya da kayıtları kurcalayana kadar zaman kazanmış olursunuz.
son sözüm, sistemden kaçış olabilir ama kurtuluş yok, eninde sonunda yakalarlar.
0
zen spider
(09.08.07)
Unutmayın, şifrelemek, şifreye duyarlı bünyeleri harekete geçirmektir.
Langadank söylediğinizde, size "salak bu, mal bu, çizmiş" falan diyip ciddiye almayabilirler ve yırtabilirsiniz.
Ama şifrelediğinizin ne olduğu anlaşılmasa ya da içinde masum şeyler olsa dahi "şifreli" olmasından ötürü başınıza bela olma ihtimali vardır..
;)
0
laugh
(10.08.07)
(2)

illustrator pc mac kullanim farki

turkish tekila
adobe programlarini pc ve mac de kullanmanin biraz farkli oldugunu duymustum, illustrator icin bu farklari bilenler paylasirsa makbule gecer.
adobe programlarini pc ve mac de kullanmanin biraz farkli oldugunu duymustum, illustrator icin bu farklari bilenler paylasirsa makbule gecer.
0
turkish tekila
(08.08.07)
kisa yollar disinda hic bir fark yoktur.
0
aksak kurbaa
(08.08.07)
biraz da performans farkı varmıs diyoprlar.
0
bryan fury
(09.08.07)
(4)

Paintball nasıl oynanır?

sathaner
Şirketten 25 kişi toplandık, paintball oynamaya karar verdik, kilyosta pazar günü için 2 saat yer ayarladık, ama herkes paintball cahili çıktı, 5 er kişilik gruplaştık, fakat nasıl bir organize, nasıl bir oyun, nasıl bir program yapacağımızı bilmiyoruz, ne şekilde oynarsak bu oyundan maksimum tat al
Şirketten 25 kişi toplandık, paintball oynamaya karar verdik, kilyosta pazar günü için 2 saat yer ayarladık, ama herkes paintball cahili çıktı, 5 er kişilik gruplaştık, fakat nasıl bir organize, nasıl bir oyun, nasıl bir program yapacağımızı bilmiyoruz, ne şekilde oynarsak bu oyundan maksimum tat alabiliriz?
0
sathaner
(07.08.07)
counter strike gibi.

paintbal oyunları da vardı piyasada. bi goz atılabilirç
0
bryan fury
(07.08.07)
isterseniz resmi hakemlerinden birini tanıyorum, sizi resmi turnuvalara sokalım.
devamlılık arzedecek bir takım oluşturabilmelisiniz bildiğim kadarıyla.
maksimum tat deyince ben bunu anlıyorum :)
0
can see
(07.08.07)
tek sayı grup yapmasaydınız derim ben, 4 takım yapın bu durumda 6x3 + 7 kişilik bir grup (7. fasülyeden olsun) 30 ar dakikalık oyunlar şeklinde oynayın yani 1. ve 2. takım 30 dakika 3. ve 4. takım diğer 30 dakikayı oynasınlar, sonrasında yenenler ve yenilenler oynasın yine 30 ar dakikadan.
kişi sayısı, acemilik düzeyi aynı bir grubu bu şekilde organize ettim herkes de gayet eğlendi ordan biliyorum:))
iyi eğlenceler:)
0
denize karsi icen keci
(07.08.07)
abi gördüğün adamın kafasına kafasına sık işte nasılı var mı? :)

şaka bi yana sözlükte paintball zirveleri falan olmuyor mu?
0
quadropol
(07.08.07)
(4)

Merak Ettim de

flawless victory
Polis arabasına çarpmanın ek bir cezası var mıdır?
Polis arabasına çarpmanın ek bir cezası var mıdır?
0
flawless victory
(06.08.07)
ekstradan bir "devlet malına zarar verme" cezası vardır
0
deckard
(06.08.07)
belediye otobüsüne vs çarpınca var da polis aracına çarpınca var mıdır bilmem. olsa olsa haklı olsanız bile siz suçlu çıkarsınız o kadar.
0
kimlanbu
(06.08.07)
belediye otobusune carptiginizda yol actiginiz "gelir kaybı"nı tazmin ediyorsunuz. Polis araçlarında böyle bir gelir kaybı olmasa da belki ikame masrafları size yıkılabilir.
0
mat couthon
(07.08.07)
belediye otobusune carpınca kamu hızmeti engellenmıs oluyor burdan dolayı bi tazmınat oduyorsunuz, polis de aynını bahane edebilir.
0
bryan fury
(07.08.07)
(8)

Opera ve Reklamlar

pispinti
opera'da reklamları kaldırmanın kalıcı bir yöntemi var mı? milliyet'in sayfasında "block content" demekten gına geldi.
opera'da reklamları kaldırmanın kalıcı bir yöntemi var mı? milliyet'in sayfasında "block content" demekten gına geldi.
0
pispinti
(03.08.07)
opera9'un icinde AdBlock Opera varmi$ ?
0
sourlemonade
(03.08.07)
öyle miymiş? nerdeymiş ki ben göremedim?
0
🌸pispinti
(03.08.07)
sourlemonade
(03.08.07)
biliyorum soruda bahsettim zaten "block content" var, benim istediğim kendisi bloklasın, her seferinde ben basmıyım sayfadaki farklı reklamlara..
0
🌸pispinti
(03.08.07)
vallahi baktigim kadariyla eklenti yok.
sanirim kendiniz liste ekleyebiliyorsunuz. engelleme icin.
$oyle bir $ey var, belki yardimi dokunur: easylist.adblockplus.org
0
sourlemonade
(03.08.07)
opera-tr.com
gerçi o opera8 içindi.
Opera9'da direkt olarak urlfilter.ini diye bir dosya var (unix’lerde ~/.opera , windows’da ise Documents Settings/kullanıcı/Application Data/Opera )
oraya o listeyi eklerseniz çoğu reklam engellenmiş oluyor.
daha fazla yardım için
my.opera.com
0
yuxel
(03.08.07)
block content ile de soyle oluyor;

reklam.milliyet.com.tr/xxyyyzzzz seklindeki adresin xxxyyzzz kısmınısilip * koyunca o uzantıdan hicbirsey goruntulenmıyor.
0
bryan fury
(04.08.07)
bir de şurada tartışıldı konu ve ben %100 çözümü buldum:

(git: 12550)
0
gozupek
(05.09.07)
(8)

Laptop Icin Tavsiye Bekliyorum

thelepermessiah
Evet efendim.bir süredir gerek internetten olsun gerek muhtelihf bilgisayarcilardan olsun laptop için arastirma yapiyoprum.bir adet laptop alacagimdir ama bu laptop beni oyun oynarken olsun, internet uygulamalarında olsun ilerde sıkıntıya sokar diye endişe etmekteyim.fiyat / performans degerlendirme
Evet efendim.

bir süredir gerek internetten olsun gerek muhtelihf bilgisayarcilardan olsun laptop için arastirma yapiyoprum.

bir adet laptop alacagimdir ama bu laptop beni oyun oynarken olsun, internet uygulamalarında olsun ilerde sıkıntıya sokar diye endişe etmekteyim.

fiyat / performans degerlendirmeleri bakımından ve sistemlerin configraslonları gibi teknik detaları inceleyebileceğimiz. piyasadaki laptoplari incelemiş
bak kardeşim b laptopun tuş problemi var, bu laptopun bataryası çabuk bitiyor, bu laptop çabuk isiniyor gibi kullanıcıların kendi agazlarından yorumlar bulabileceğimiz bir internet sitesi ariyorum.

ayrica laptopla ilgili bütün dökümanlar için bilgiye açım açıktayım herkesin yardımlarını bekliyorum.

ne zamandır para biriktiriyorum. aldıktan sora gitti lan ah ulan makineye bak diye üzülmek istemiyorum.


vatan bilgisayarda şöyle bir laptop buldum ama fujitsu siemens hakkında okuduklarım beni fecii kıllandırdı yani

siz ne dersiniz en iyi laptop hangisidir sizce neyi nereden almalıyım.?


www.vatanbilgisayar.com
0
thelepermessiah
(31.07.07)
bence santa rosa platformunda bir makine almanız ileriyi düşünmek için yerinde bir karar olacaktır. bu konuda en iyi fiyat/performans oranına sahip firma da MONSTER (bence). www.fokusbilgisayar.com adresinden fikir edinebilirsiniz.
0
can itin
(31.07.07)
monster dan baska asus da guzeldir.
0
bryan fury
(31.07.07)
asus derim a6000 derim hatta demekle kalmaz bu cevabi asus a6000den girerim.

tabi zir zir yeni modeller cikiyor ya yine de asus. toshiba gormus, ibm gormus, hp gormus biri olaraktan asus. illede asus yine de asus.

www.mavibilgisayar.com
www.mavibilgisayar.com

bu arada laptop notebook denilen zimbirtilar isinir eger altindaki havalandirma kapakciklari kapali olursa (marka model farketmez) yatakta dizin ustunde falan.
0
notorious
(31.07.07)
asus al canım kardeşim. sağa sola bakma. gerek kalite gerek teknik destek olarak en güzeli türkiye'de asustur. zaten kalitesi sonucu teknik servis yüzü görmüyorsun. hadi oldu diyelim bir şey üzmezler seni.

bu kadar beklemişsin azcık daha bekle de piyasadaki santarosa platformlu notebookların fiyatı düşsün bari bu da nacizane tavsiyemdir. =)

şu anda alacaksan fiyat performans olarak asus fj3c mükemmel bir pc.
0
atrin
(31.07.07)
Monster'ı çılgınlar gibi tavsiye ederim. Sattıkları bilgisayarlar içinde asus barebonelar da var, benim kullandığım makine bir asus mesela özünde.
en az t7200 işlemci ve 256mb ekran kartı şart b uarada, eğer sonra cnaın sıkılsın istemiyorsan.
0
kurukafa
(31.07.07)
pcdepo.com a bi göz atın derim. geçen arkadaş ankara vatandan toshiba aldı, bu sitede 140$ daha ucuzdu.
0
geldiler
(01.08.07)
daha önce de burada birileri sormuş idi ve ben monster'ımı bi güzel övmüştüm. hala da överim. müşteri memnuniyeti had safhada. zaten monster'ın şu anda piyasada olan modelleri compal (fl90 olan ki şahanedir) ve asus tabanlı(96s yanılmıyorsam) fl serisi compalları tercih edin fiyat performans çok güzel. ha derseniz düşük konfigürasyon olsun ama ekranı falan kallavi olsun gidin toşiba falan alın. yanlız şöyle bir durum söz konusu monster bilgisayarlar güçlü işlemci ve ekran kartlarına sahip oldukları için pil ömrü biraz az gelebilir. ısınma konusunda ise şöyle diyebilirim o özelliklere rağmen yine de makül seviyede. eğer istanbuldaysanız gidin kadıköydeki fokus bilgisayara yanınızda istediğiniz oyunu programı da götürün bi test edin.tabi ki burda önemli olan konu aldığınız laptoptan ne beklediğiniz. linkteki bilgisayar ile oyun falan oynamak imkansız bunu belirteyim öncelikle. 2. olarak santarosa değil(800mhz işlemci fsbsi ve de onboard bile olsa dx10 desteği ayrıca draft n destekli bir wireless karta da sahip değil)
0
winniethepooh
(01.08.07)
kesinlikle asus
0
hepi kro
(01.08.07)
(4)

Kaspersky Internet Security

ermanen
1. Kaspersky, başlangıçta neden geç açılıyor? 2. Nod32, Kaspersky'den daha mı iyi?
1. Kaspersky, başlangıçta neden geç açılıyor?

2. Nod32, Kaspersky'den daha mı iyi?
0
ermanen
(31.07.07)
2. soruya cvp veriyorum...
chip en iyi 10 antivirus programında nod32 1 numara secilmişti...
0
neuromanger
(31.07.07)
1-cok kasıcı oldugu için gec acılıyor. bi de ersiyon nedir ona gore degisir. eskiler gecti baya da 2006 fln hosgeldiiz ekranında acılıyordu.
0
bryan fury
(31.07.07)
kaspersky geç açılmıyor, ancak geç görünüyor (geç açılmış zannediyoruz bu yüzden).

nod32, antivirüs ve antispy olarak en iyisidir. en yeni virüsleri tahmin etme yeteneği yüksektir. bir de bilgisayarı kastırmaz. ancak herkes için en iyi değildir. Çünkü,

- kullanım arayüzü fazla tekniktir. tek tuşla koruma çalıştırma falan yoktur, kurcalayıp kurmak gerekir. ayarları da pek kullanıcı dostu değildir, işi biraz bilenler için daha iyidir.
- firewall'ı yoktur, ek bir tane kurman gerekir. hal böyle olunca da iki program olur ve bilgisayar yine kasılır. anti-spam gibi özellikleri de yok eğer outlook veya thunderbird kullanıyorsan. sadece antivirüs ve antispy var.

ben nod32 veya kaspersky satın alacaktım, ikisinin de deneme sürümlerini birer ay kullandım, iyice inceledim denedim falan. sonunda kaspersky aldım firewall yüzünden (evet aldım, crack değil! yihhuu). firewall sorunum olmasaydı nod32 alırdım. ama birden fazla program kurmam gerekirdi bu sefer de.
0
harzem
(31.07.07)
Geç görünüyor ama görünene kadar kasıyor bilgisayar. Eskiden böyle yapmıyordu. Noldu da böyle oldu anlamadım.
0
🌸ermanen
(31.07.07)
(3)

Kiralık Kasalar

enola gay
Hangi bankaların kasalarını tavsiye edersiniz? Kasa kiralamış olanlar yanıtlarsa sevinirim. Ayrıca hangi banka kiralık kasa ile ilgili bir sorun için maksimum tazminat veriyor?fazla para olsa sealand'den kasa kiralayacaz :) (bkz:#4220664)
Hangi bankaların kasalarını tavsiye edersiniz? Kasa kiralamış olanlar yanıtlarsa sevinirim. Ayrıca hangi banka kiralık kasa ile ilgili bir sorun için maksimum tazminat veriyor?

fazla para olsa sealand'den kasa kiralayacaz :) (bkz: #4220664)
0
enola gay
(31.07.07)
size en yakın bu hizmeti veren bankanın derim. bir de fiyat sorun ucuz olanı tutun farkları yok. finansbank 150 ytl falandı galiba yıllık öyle kalmış aklımda.
size yakın olan bir banka hatta çalıştığınız banka en mükemmeli olur ona göre kıllık yapma katsayısı düşük olur. kasaya ulaşım kolay olsun diye de eve ya da işyerine yakın seçmekte yarar var. şahsen eve yakın olmasını öneririm kasadan bir gerdanlık alıp 1 gece takmak durumundaysanız iş yerinden çıkıp getirmek baya riskli olabilir.
0
ozdek
(31.07.07)
tazminatını bilemiyorum ama en ucuzunu tercih edin. bu da ziraat bankası'dır (küçük boy 60 ytl., orta boy 80 ytl. artı bir seferlik kasanın yıllık kirası kadar depozito. bu da kasayı geri verdiğinizde geri alınıyor). yalnız küçük boylarını boş olarak bulmak pek mümkün olmuyor. hatırlı müşteri iseniz boşalınca arayıp haber verebilirler.
0
kibritsuyu
(31.07.07)
isvicre den herhangi bi banka olabilir.
0
bryan fury
(31.07.07)
(6)

Kopya Çekilebilecek Hesap Makinesi Tavsiyesi İstiyorum

magarna
Selamlar,AÖF İşletme 1. sınıfdayım. Sınavlarda hesap makinesi kullanımı serbest. Şimdi sorum şu kitapçıkta gördüğüm soruyu yaziyim bana doğru şıkkı versin tadında bir hesap makinesi arıyorum.Ayrıca 1-2 sayfa yazı kaydedebileceğim bişi olmalıki eccükte diğer konularada yardımcı bir alet olsun. Son ol
Selamlar,

AÖF İşletme 1. sınıfdayım. Sınavlarda hesap makinesi kullanımı serbest. Şimdi sorum şu kitapçıkta gördüğüm soruyu yaziyim bana doğru şıkkı versin tadında bir hesap makinesi arıyorum.

Ayrıca 1-2 sayfa yazı kaydedebileceğim bişi olmalıki eccükte diğer konularada yardımcı bir alet olsun.

Son olarak tüm bunların yanında sınava alınabilecek bişi olsun (buradaki kıstas nedir onuda bir açıklarsanız.)

Bir bildirin çakıcam yoksa sınavda.
0
magarna
(31.07.07)
aof sitesinde sinav kurallari yazmali, ama öyle özellikli hesap makinelerini almazlar büyük ihtimalle.
0
prdeay
(31.07.07)
ti 83 - ti 89 diye 2 makine buldum bunlarda çok babaymış falan ama sınava sokup sokamayacağım konusunda şüphelerim var.
0
🌸magarna
(31.07.07)
"Sınav sırasında hesap makinesi kullanılabilir. Ancak, alfabetik tuş takımı bulunan hesap makineleri, databank vb. özel elektronik donanımlar kullanılamaz. Hesap makinesinin sınav sırasında ödünç alınması, verilmesi ve değiştirilmesi yasaktır. Bu tür davranışlarda bulunanların o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır."

Böyle bir ibare var. Klavye görünür olmadığı sürece aleti sokabiliriz anlamını çıkartıyorum ben buradan.
0
🌸magarna
(31.07.07)
Açık öğretim sınavlarında sadece hiçbir özelliği olmayan basit makinelere izin verilir.(Bu arada sınav görevlilerinin de ekşi duyuru okuyabileceğini unutmamanız lazım. Ayrıca hiç te salak insanlar diil bunlar :))
0
viceversa
(31.07.07)
ti83 83+ 84 84+ gibi makıneler iyidir de yakalanma ona dikkat et. bi de hp nın mı ne bi saglam makınesi vardı memory si var, memory e ayrı makıneye ayrı erisim var o nedenle memory e sifre koyup yakalanmanın da onune gecebilrisin. bi de bu hp simgesel islem de yapıyor i 83 ve 83+ da yok bu .
0
bryan fury
(31.07.07)
sınavlara ti80 serisini veya casio algebra fx 2.0 gibi tetris ebatlarında makinaları sokmayı unut derim.

prof. öğrencilik hayatımda bana casio fx5500la eşlik ediyor. 1kb hafızası var yani 1000 küsur karakter yükleyebiliyorsun. bazı sınavlarda hafızası yetmiyor yalnız.

eğer sen metin dosyası gibi şeyleri de saklayacaksan seni anca pda paklar. pdf olarak atar kullandığın programdan arama yapabilirsin.
0
kimlanbu
(31.07.07)
(10)

pörtlek altyazı

vampyria
bs player'da bişey izlerken altyazı ağzı burnu yamuk çıkıyor, cümle ekrana sığacak kadar kısa olmasına rağmen kelimeler üstüste biniyor, harfler yamuluyor ve daha neler neler... niyekine?
bs player'da bişey izlerken altyazı ağzı burnu yamuk çıkıyor, cümle ekrana sığacak kadar kısa olmasına rağmen kelimeler üstüste biniyor, harfler yamuluyor ve daha neler neler... niyekine?
0
vampyria
(30.07.07)
yerini az yukari alin altyazinin?
0
atomant
(30.07.07)
yok, hiç farketmiyor.bu fotodakini paintte kestim o yüzden biraz kenarda gibi gözüküyor.ortaya da alsam aynı hep.
0
🌸vampyria
(30.07.07)
sorunuza cevap değil ama, probleminize çözüm olabilir:

(bkz: gom player)
0
pispinti
(30.07.07)
bs player'dan gom player'a gecis yapan biri olarak benim de tavsiyem gom player.
0
la traviata
(30.07.07)
şimdi gördüğünüz gibi altyazı kesilmiş yandan alttan falan. bsplayer'da bir yerde altyazı şu kareler arasında göster ya da şu şu aralıkta göster gibi bir zımbırtı olmalı. boyutu artırsanız da altyazı o aralıkta gözükecektir. hayal meyal hatırlıyorum böyle bir şeyi yamuluyor da olabilirim.
0
colg fusion
(30.07.07)
belki gelen cevaplar arasında en abudiği benimki olacak ama altyazı dosyasını bir daha videonun üstüne sürükle-bırakmayı denesen? olmaz olmaz deme, bir dene :D

benim friends divx'lerimin 10 sezonunda da böyle bir sorun vardı. tek farkı altlardan değil yanlardan makas yiyordu. Altyazıyı yeniden üstlerine sürükleyip bırakınca düzeliyordu da ordan şey ettim.
0
deckard
(30.07.07)
fonttan o, otomatik sıgdır diye bi secenek de vardı oralar da bi yerde onu da isaretle.
0
bryan fury
(30.07.07)
yine ayararda altyazı için ayrılar kısmın ebatlarını da ayarlayabiliyordunuz
0
bryan fury
(30.07.07)
Belki de font ayarlarında Türkçe seçili değildir.
0
ntldr
(30.07.07)
işin ilginci bazı altyazılarda düzgün bazılarında yamuk aynı font olmasına rağmen.altyazı büyüklüğü yüzünden değil, küçükken de yapıyor.

otomatik konum diyince geçiverdi apani, çok da hoş oldu.teşkür herkese, gom player çok övgü almış, onu da indircem.
0
🌸vampyria
(31.07.07)
(17)

Satılık Ekşi Sözlük Accountu ?

deckard
Başlığa bakıp ne düşündüğünüzü tahmin edebiliyorum. Durum daha farklı. http://urun.gittigidiyor.com/Satilik-eksi-sozluk-hesabi-Buyuk-Firsat_W0QQidZZ5565606bu olayın gerçeği nedir ? var mı böyle bir olay ? legal mi ki?Ha şimdi ola ki bu olay illegal ve burdan farkedilip bu şahsın üyeliği iptal edildi
Başlığa bakıp ne düşündüğünüzü tahmin edebiliyorum. Durum daha farklı.

urun.gittigidiyor.com

bu olayın gerçeği nedir ? var mı böyle bir olay ? legal mi ki?

Ha şimdi ola ki bu olay illegal ve burdan farkedilip bu şahsın üyeliği iptal edildi, heralde hayatını, beni bulup ağzımı burnumu kırmaya adar artık :D
0
deckard
(27.07.07)
6. nesilmiş, işe yaramaz :P
0
harzem
(27.07.07)
daha onceden de oluyordu arada sırada. bi ara cok basamaklı sayılara cıkarmıslardı geyik olsun diye.
0
bryan fury
(27.07.07)
harzem, 8000'e yakın düşman kazandın şimdi :)
0
🌸deckard
(27.07.07)
Harzem,sana katılıyorum. 6.nesil ise kendi haline bırakacaksın. Bu nesilin ne yapacağı hiç belli olmuyor.
0
geldegel
(27.07.07)
mesaj attım sordum, nickin ne ona göre düşünebilirim dedim :) Alacağımdan değil elbetteki, nickini merak ettim sadece. Peki öğrenirsem ne yapmam lazım ? ispiyonlamak fln ?
0
🌸deckard
(27.07.07)
ogrenciysen 100'e olur demi$ti. piyasayi yukseltmi$ :)

bu arada nick falan soylemiyor. bir acigini yakalarsam bildiririm :)
0
katafalk
(27.07.07)
daha önce de oldu ve gittigidiyor'daki ilan kapatıldı, silindi vs. legal değil yani kesinlikle.
0
colg fusion
(27.07.07)
yani simdi adam ssg dese hesabi kapanacak yani? Alicak adam bu kadar para yatirip bu hesabi aliyosa zaten takdir etmek lazim. Ayrica zaten labunya biriyse ucurulur degilsede yazar olmasinin bi sakincasi yok. Bence caiz.
0
badseed
(27.07.07)
satan adamın burayı okuduğunu sanmıyorum. Ayrıca Badseed abime selamlar :)
0
🌸deckard
(27.07.07)
ulen zamanında 15-20 tane alsaydım fazldan hesap şimdiye sıfır araba alırdım :P

ayrıca ssg nin yerinde olsam el altından hesap satardım valla. nasıl olsa uçurmak için tek tuş yeterli.
0
kimlanbu
(28.07.07)
bende saygilar sunuyorum. Aslinda satan adam buraya ilan verse daha fazla alici bulabilir sanki. Yoksa satan(bu da iki dilde guzel bi kelimeymis anca anladim) aramizdan biri mi diye de bi spekulasyon yapim.
0
badseed
(28.07.07)
Valla ssg satsa fikri cok hosuma gitti. Bu egitimli kopek satma hikayesine benziyor. Hani bir iki gun sonra evden kacmaya egitilmis adam ayni kopegi satip duruyormus diye hikaye vardir ya. ssg de satip satip sonra "vay sen satin almissin" diye ucurabilir. Neyse kendi capimda egleniyorum sanirim.

Legal mi sorusuna gelelim ama. Sozluk kurallari acisindan yasak tabi de satarsan TC kanunlari baglaminda bir sorun olur mu onu merak ettim. yani sozluk'te hesap alirken belli bir anlasmaya girmis oluyorsun herhalde sozluk ile. bunu bozunca hakikaten kanuna aykiri bir durum olusuyor olabilir.
0
wpi
(28.07.07)
assert h tarafından sözlüğe taşınmış bu olay :)

sozluk.sourtimes.org
0
🌸deckard
(28.07.07)
malzeme i$te fena mi.
yakindir ucurulmasi gittigidiyor'dan.
0
sourlemonade
(28.07.07)
bence laf olsun diye sürekli teklif arttıralım.. benimle birlikte bu işi yapcak bi kişiye daha ihtiyacım var :)

ben direk 1 milyon ytl ile teklifi basarım :)
0
seviyorum ulan sezenimi deli gibi hem de
(28.07.07)
1200 ytl teklif vermiştim oysaki :P dönüp baktımki Aradığınız ürüne ulaşılamıyor." dedi akabinde
0
winsome
(28.07.07)
ahaha kaldırılmış sanki
0
🌸deckard
(28.07.07)
(8)

kalbinde sorun olmayan biri kalp krizi geçirebilir mi

marcelorios
başlıkta sordum aslında ama tam olarak açıkliim.sabahları 1 saat ,akşamları 1 saat olmak üzere günde 2 saat bisiklete biniyorum.haftanın 3-4 günü yüzüyorum,bunun üstüne yine haftanın 3 günü ağırlık çalışıyorum.ne anne ne baba tarafında ,kalbiyle problem yaşamış birisi var.sağlık raporu için ekg de ç
başlıkta sordum aslında ama tam olarak açıkliim.
sabahları 1 saat ,akşamları 1 saat olmak üzere günde 2 saat bisiklete biniyorum.haftanın 3-4 günü yüzüyorum,bunun üstüne yine haftanın 3 günü ağırlık çalışıyorum.ne anne ne baba tarafında ,kalbiyle problem yaşamış birisi var.sağlık raporu için ekg de çektirmiştim.orda da bir problem yok.tansiyonum normal,kolesterol normal.yaşım 26.

şimdi özellikle bu sıcaklarda vucudu bu kadar yormak , ani bir kalp problemine neden olabilir mi?
0
marcelorios
(27.07.07)
evet olabilir. hatta a$iri idman kalbi buyutur ve genc ya$ta idman sirasinda ani kalp krizine yol acabilir.
0
ibn i batuta
(27.07.07)
Gerektigi kadar su icersen, gunes carpmamasina dikkat edersen, efendi gibi beslenirsen ve bu kadar sporu kaldiracak bir gecmise sahipsen (yani uzun suredir spor yapiyorsun, vucudun iyi durumda), pek bir sey olmaz.

El oglu (ve kizi) yazin sicaginda maraton kosuyor, triatlon yapiyor. Boyle sicak falan muhabbetleri sporu hicbir zaman hayat tarzi olarak algilamamis kusagimiza aittir. Ama tabi kendine dikkat edeceksin dedigim gibi.
0
wpi
(27.07.07)
profsyonel futbolcular bile sahada kriz gecireibliyor spor bunu azaltsa da belli olmaz pek.
0
bryan fury
(27.07.07)
şimdi ani bir probleme sebep olmazsa bile ilerisi için tehlikeli olabilir. bu sıcaklarda biraz daha karpuz büyütmeye özen göstermeliyiz. eylül gelince sahalara geri dönmeliyiz.
0
harzem
(27.07.07)
bu konuya gerçekten hakim birisinin açıklık getirmesinin vakti geldi hakketen. (kendimden bahsetmiyorum, talep niteliğinde.) ben çocukluğumdan beri koşup zıplayan, atlarken bağıran bir insanım. son yıllarda da düzenli spor yapmaktayım. yaz döneminde ise spor faliyetlerinin sayısı çılgınca artıyor. her iki günde bir çıkıp bi 4500-5000 metre koşmalar, yok efendim bisikletle yokuşları tırmanmalar, basketboldu, yüzmeydi, ağırlık çalışmaydı... liste uzayıp gidiyor. ailede iki tarafta da kalp konusunda hiç bir probleme rastlayamadım. zira allaha şükür son dönemde 80den önce ölen yok gibi. marcelorios gibi tansiyon kolestrol tarzı şeyler de yok.

ama böyle sıcaklarda vücüdu hayli yordukça ister istemez insanın aklına geliyor bu sorular. bir aralar hafif sıkışmalar oluyordu sağlı sollu nefes alırken, sonra sorduk ettik sıcaklardan falan dediler, geçti daha sonra da. ama zaten bu konuda kıllanmış bi adam olan beni, iyice kıllandırdı bu durum. şimdi en ufak nefes nefese kalmada bişeyde aklıma geliyor; sinirlerimizi, güzel ortamımızı bozuyor. şöyle içimizi rahatlatacak bir açıklama lazım diye düşünüyorum.
0
derek vim
(28.07.07)
Soruyu ben "spor yaptigi icin bir insan kalp krizi gecirir mi?" diye anlamamisim sanirim en basta. Su an bile soru o mu emin degilim ama ne olur ne olmaz cevap vereyim.

Spor yaparken kalp daha cok calisiyor, evet. Ama duzenli spor yapan bir insanin kalp krizi gecirme ihtimali cok cok daha dusuk yapmayan bir insanlara gore. O yuzden, yavas yavas kondusyonunu arttirarak iyi duruma gelmis birisinin "aman kalbime bir sey olmasin" dusuncesiyle vucudunu zorlamamasi cok sacma.

------------
(Elbette her seyi bilincli yapmak lazim. Sporda kendini zorlamak buna dahil. Halihazirda kondusyonunuz yoksa abartmayin, yavas baslayip zamanla zorlastirin. Supheniz varsa iyi bir doktora danisin)
0
wpi
(28.07.07)
spor kalp krizi riskini azaltır evet...ama b sıcklarda her zamankinden daha dikkatli olmak lazım.her gün düzenli yürüyüş ve spor yapan babam 43 yaşındayken öğlen sıcağında spor yaptığı için kalp krizi geçirdi.ailede daha önce kalple ilgili sorunu olan kimse yoktu.yediklerine de dikkat eder kendisi.ama sıcak büyük etken.bir de ekg falan iyi hoş da kalbinde bir sorun olup olmadığı damarların tıkalı olup olmadığı falan gibi konularda fikir shibi olmak zor.kolesterolünüz normal olsa ekg niz de sorun olmasa bile damarlarınızda ufak da olsa bir sorun varsa sıcakla tetiklenebilir.sporu tamamen bırakmayın sıcak diye ama mesela serin saatlerde yapın.vücudunuza yüklenmeyin.bu sıcakta arabayı çıkarsan yola hararet yapar:)can taşıyorsunuz neticede,zorlamak anlamsız.
0
karamell
(28.07.07)
Bu zatin sicak yuzunden kalp krizi gecirdigi kesin olarak biliniyor mu? Ben "sicak yuzunden kalp krizi gecirmek" diye bir seyin tipta gectiginden cok supheliyim.
0
wpi
(28.07.07)
(5)

çalıntı foto

OneStab
bir resmin bir siteden çalıntı olup olmadığını nasıl anlarım canlar?
bir resmin bir siteden çalıntı olup olmadığını nasıl anlarım canlar?
0
OneStab
(27.07.07)
resmin dosya ismini googledan arayabilirsin. Bir şey çıkar mı bilemem.
0
compumaster
(27.07.07)
resmi çokca ziyaret edilen sitelerden birine (mesela ekşiduyuru) koyup bu resim çalıntı mı bir yerde gördünüz mü diyebilirsiniz.
0
colg fusion
(27.07.07)
watermark uygulaması yaparlar genelde watermark ile imzalanır resimler. ama bunu copyrightlı şeylerde yapıyorlar stockphotolar falan gibi. çalıntı resim derken resim size mi ait gerçekten yoksa önce siz mi koydunuz siteye gibi kavramlar da önemli. böyle çalınma ihtimali kesin olan şeyler için hayvani watermark da kullanılabiliyor. show haber falan gibi.
0
ozdek
(27.07.07)
peki ben nasıl anlarım çalıntı olup olmadığını, watermark ın nasıl yapılacağını öğrendim de içinde olup olmadığını anlamadım çünkü bir çoğu anlaşılamıyormuş. böyle bir program falan var mı acaba?
0
🌸OneStab
(27.07.07)
yok abi anlasılmıyor, exif e bak bi belki oraya yazmıslardır siteyi ya da ozelliklerden bak oralara yazmıs olaiblirler yoksa anlayamazsın.
0
bryan fury
(27.07.07)
(8)

Bilgisayardan Anlayan Arkadaslar, Bir Zahmet?

hlathguth
-nadiren de olsa- Bir internet explorer sayfasini kapatmaya calissam, aninda ust uste sayfalar acilmaya basliyor. 4,5 derken sonsuza kadar acilmayk icin kasiyor. catir ctir kapatiyorum yine aciliyorlar.reset atsam pc bir daha acildiginda "active deskktop"i yukleyin geliyor. ne yapmaliyim, bunu reset
-nadiren de olsa- Bir internet explorer sayfasini kapatmaya calissam, aninda ust uste sayfalar acilmaya basliyor. 4,5 derken sonsuza kadar acilmayk icin kasiyor. catir ctir kapatiyorum yine aciliyorlar.

reset atsam pc bir daha acildiginda "active deskktop"i yukleyin geliyor.

ne yapmaliyim, bunu reset atmadan nasil cozeriz?
0
hlathguth
(25.07.07)
acaba bu girdiginiz bi siteden mi kaynaklaniyor yoksa farkli sitelerde de ayni hedeyi yaptigi zamanlar oluyor mu ?

eger hayir ayni site diyorsaniz bu o sitenin ipneligidir.

yok farkli sitelerde de yapiyor diyorsaniz o zaman cozum onerilerim sunlar:

once templeri (C:\Documents and Settings\username\Local Settings\Temp) ve internet files (C:\Documents and Settings\Default User\Local Settings\Temporary Internet Files index.dat di$indaki dosyalarin ve klasorlerin tamami) temizleyin.

yok yine olmadi derseniz internet exploreri upgrade yapin. yok ben zaten ie7 kullaniyom ne alaka derseniz o zaman ie7'yi program ekle kaldirdan kaldirin.
0
notorious
(25.07.07)
antivir+ guzel bi tarama, spyware + tarama sonrasında da opera kur. maxthonda idare eder.
0
bryan fury
(25.07.07)
Boyle seyleri yapan siteler var. Once onlara girmeyi birak. Illa girmen gerekiyorsa Firefox'u deneyebilirsin, belki guvenlik kismini iyi ayarlayinca (pop up blocker vs) o bu islere engel olabilir.

Tabi obur ihtimale de bunun malware tipi bir sey olmasi. O zaman da onu bulup temizlemeye calisman lazim.
0
wpi
(25.07.07)
virus kendisi. AD-Aware ile cok guzel temizleniyor. Ad-Aware 6'yi indiriceksiniz, internet explorer acmadan direk onu calistiricaksiniz, o virusu bulup temizlicek, akabinde restart atip tekrar tarama yaptiginizda virusun gitmis oldugunu gorup internet explorer'inizi acip internette ceylanlar gibi sekeceksiniz.
0
polifonik osuruk
(25.07.07)
spybot + avast + hijackthis
0
winsome
(25.07.07)
porno sitelere girmişsin bozmuşsun bilgisayarı, yaşından başından utan cık cık cık. en kısa yoldan çözüme ulaşmak istiyorsan prevx kullan. hiç uğraştırmadan virüs mirüs trojan filan alır götürür. siler parlatır. iyi pornolamalar. ha ha.
0
comptrol
(25.07.07)
ahahah yok abi ne pornosu, sozluge bile arada ugruyorum..

hallettim sanirim, sagolun.
0
🌸hlathguth
(25.07.07)
IE 7de ole bi sorun var galiba. Benim kaynaklandigini dusundugum sebeb su. Eger bir sayfadan popup benzeri seklinde yeni bir sayfa aciyorsan ve sonra ana sayfayi kapiyorsa sanirim parent'i aradigi icin surekle yeni pencere aciliyor bazen. Ama gayet uyduruyoda olabilirim.
0
badseed
(26.07.07)
(5)

bunamak

ezeriko
Kimin hatırlayamadım çok güzel bi laf var, aslında lafı da tam hatırlayamadım ya... Karşına alışılmadık bir problem çıktığında, konuya yaklaşım tarzını kökünden değiştirmen gerekir, sürekli alıştığın tarzla çözemezsin çünkü diye. (bir mottonun anafikri ancak bu kadar b.ktan ifade edilirdi.)Bulana bu
Kimin hatırlayamadım çok güzel bi laf var, aslında lafı da tam hatırlayamadım ya...

Karşına alışılmadık bir problem çıktığında, konuya yaklaşım tarzını kökünden değiştirmen gerekir, sürekli alıştığın tarzla çözemezsin çünkü diye. (bir mottonun anafikri ancak bu kadar b.ktan ifade edilirdi.)

Bulana buldurana önümüzdeki seçimlerde bir oy (bağımsız aday olursa)
0
ezeriko
(25.07.07)
aranan söze dair aklında kalan bir sözcük filan varsa daha kolay bulunabilir sanki.
0
poetaster
(25.07.07)
top sana gelmıyorsa sen topa git
0
bryan fury
(25.07.07)
“Her problemin üç farklı çözümü vardır ; benim çözümüm, senin çözümün ve gerçek çözüm.”
0
ermanen
(25.07.07)
"Her insan fikir değiştirebilir fakat ancak bazı nadir insanlar huy değiştirebilir"
0
ermanen
(25.07.07)
aha buldum sonunda
"No problem can be solved from the same level of consciousness that created it."
0
🌸ezeriko
(15.04.09)
(4)

Neydi bu filmin adi?

theli
memleketteki en kral hirsizi, ugursuzu, katili toplayip kullanilmayan bir hapisaneye tikiyolardi. ardindan elemanin biri bunlari orta yerde toplayip bikac cuval silahi onlerine atiyordu. sonra mermileri ve sarjorleri atiyodu ortaliga. alin bunlari birbirinizi vurun, en son hayatta kalani krallar gib
memleketteki en kral hirsizi, ugursuzu, katili toplayip kullanilmayan bir hapisaneye tikiyolardi. ardindan elemanin biri bunlari orta yerde toplayip bikac cuval silahi onlerine atiyordu. sonra mermileri ve sarjorleri atiyodu ortaliga. alin bunlari birbirinizi vurun, en son hayatta kalani krallar gibi yasaticam falan diyordu psikopatin biri.

---Spoiler---
filmin sonunda hatunun biri kaliyodu hayatta, bi arabaya binip bi cocukla birlikte mekandan ayriliyordu. hatta o sahnede bi adam daha cikiyordu disari, filan fismekan..
---spoiler---

10 tam point degerindeki sorumuz ise; neydi bu filmin adi?
0
theli
(24.07.07)
ohh be buldum...
mean guns...
0
neuromanger
(24.07.07)
neuromanger; hll, buyuk dertten kurtardin, 10 tam point =P
bende trailerini buldum, paylasayim..

www.youtube.com
0
🌸theli
(24.07.07)
aynı bu temada bi film izledim geçen. (bkz: house of 9)
0
geldiler
(24.07.07)
battle royale 1 ve 2 de bu konseptte filmler. ben sevdim baya iyiler.
0
bryan fury
(26.07.07)
(6)

alt yazı birleştirme?

vampyria
tek dosya film indirdim, alt yazı çift dosya.bu ikisini birleştirmek istiyorum.subtitle workshop var bende, ama beceremedim.salağa anlatır gibi dizelenmiş teferruatlı tasvir cümleleridir istediğim :)
tek dosya film indirdim, alt yazı çift dosya.bu ikisini birleştirmek istiyorum.subtitle workshop var bende, ama beceremedim.salağa anlatır gibi dizelenmiş teferruatlı tasvir cümleleridir istediğim :)
0
vampyria
(23.07.07)
notepad de ac altına kopyala, sonra ikinci kısmı subtite editounde o ana kadarki sure kadar otele.
0
bryan fury
(23.07.07)
birlestirmeen gerek yok aslında ilk altyazı bitince digerini sec sonra da suresini o ana kadar ki sure kadr otele.
0
bryan fury
(23.07.07)
ilkini yapınca sanırım fps'ler uymuyor, direkt altına atamıyorum (ya da atamadım).ikinciyi deniyim.tişkür..
0
🌸vampyria
(23.07.07)
ilkinde tekrar acıp o eklediginiz kısmın suresini o sure kadar otelemek gerek.
0
bryan fury
(23.07.07)
halloldu.teşekkür ederim :)
0
🌸vampyria
(23.07.07)
rica ederim
0
bryan fury
(23.07.07)
(5)

türk siyasetinde neden sadece liderler var?

colg fusion
evet soru temelde bu. yani düşünün, kaçınız chp'den veya akp'den on tane milletvekili sayabilir? ben az çok alakalı olmama rağmen sayamam mesela. bu ecnebilerde de böyle midir? sadece liderler mi vardır? niye böyle?
evet soru temelde bu. yani düşünün, kaçınız chp'den veya akp'den on tane milletvekili sayabilir? ben az çok alakalı olmama rağmen sayamam mesela. bu ecnebilerde de böyle midir? sadece liderler mi vardır? niye böyle?
0
colg fusion
(23.07.07)
parti içi demokrasinin olmamasından bahsediyorsunuz.

demokrasi geçmişimizin, geleneğimizin nispeten genç olmasına bağlıyorum ben.
0
chavezding
(23.07.07)
arz taleptir bence. oy verenler siyasi partilerin liderlerine hatta çoğu zaman partinin temsil ettiği şeye (din, milliyetçilik, laiklik) kimi zamanda liderin kaşına gözüne, en çok erzak verene oy verdiği için siyasi partiler mileltvekillerini vitrine koyma, onların kalifiye insanlar, muhtemelen gelecekte verilecek bakanlıklar için seçilmiş insanlar, yıllardır bu iş için hazırlanmış kişiler olduğunu belirtmeye gerek duymazlar. "o ne verirse ben iki katını veririm" "öss kalkacak yerine gelecek ben de bilmiyorum" "başörtüsünün önünü açacağız" gibi söylemler daha fazla prim yaptığı için bu masraflı olan iş, yani doğru düzgün, mert, alnı açık, tertemiz bir geçmişe sahip, partinin eğitim, ekonomi, kültür, spor, çevre vs. gibi konuların herbirine atamayı, yetkili kılmayı düşündüğü aşmış insanları bulma çabası da hiç gündeme gelmemektedir. bilinçli seçmen olmadığı sürece (ki bu hakikaten imkansız görünüyor) sizin bu sorunuzun sorulmayacak hale gelmesi ütopyadır. 5 liralık maliyetle köşeyi dönmek dururken 100 liralık maliyete katlanıp kar marjını düşürenlere aptal diyorlar bu memlekette. konu memleketin geleceği, selameti olsa dahi.
0
cmzrfdl
(23.07.07)
simdi tek adam fantezisinden dolayı da bı mıktar iste kafası calısanı kendisine rakip gordugunu tekmeyi bsaıyordur onune geciyordur bi sekilde.
0
bryan fury
(23.07.07)
ingiltere'de demokrasi sürecinin kökeni 700-800 yıl öncesine kadar gidiyor, fransızlar krallarının ümmüğüne 1800'den önce çökmüşler. biz ise millet olarak daha 90 yıl öncesine kadar padişahım çok yaşa diye bağırıyorduk. bir toplumun alışlanlıkları öyle 2-3 kuşakta bu kadar kökten değişemiyor ne yazık ki. zaman geçecek, çok zaman...
0
hulleci
(24.07.07)
su da var hak verilmez alınır, ne için ne kadar mucadele ettik de bunu savunacagız.
0
bryan fury
(25.07.07)
(4)

msn'de online kalma suresini hesaplama

colg fusion
sosyal tespit yapasım geldi. aradığım şey şu, msn listemde kimin kaç saat online ya da busy fark etmez olduğunu hesaplayacak bir program. olduğunu sanmıyorum ama bir ihtimal
sosyal tespit yapasım geldi. aradığım şey şu, msn listemde kimin kaç saat online ya da busy fark etmez olduğunu hesaplayacak bir program. olduğunu sanmıyorum ama bir ihtimal
0
colg fusion
(22.07.07)
Messenger Discovery X bunu tutuyor sanırım. En son ne zaman online oldu, toplam ne kadar kaldı, en son ne zaman konuştunuz vs...
0
crown
(22.07.07)
msn plus da tutuyor...
plus > olay goruntuleyici'yi goster seceneginde...
kimin oturum acıp kapattıgını, durumunu değiştirdigini ve kişisel iletisini değiştirdigini gosteriyor...
0
neuromanger
(22.07.07)
program yoktur ama logları parse edecek bir program yazabilirsin.
0
kurukafa
(23.07.07)
miranda nın bi eklentisi de tutuyor bu bilgileri.
0
bryan fury
(23.07.07)
(11)

birgisayardan anlayan vasıflı eleman aranıyor...

chak 666
1,50 ghz işlemci, 128 mb ram. tahmin ettiğiniz gibi çok yavaş bir bilgisayar. ben bu bilgisayarı nasıl hızlandırabilirim?
1,50 ghz işlemci, 128 mb ram. tahmin ettiğiniz gibi çok yavaş bir bilgisayar.

ben bu bilgisayarı nasıl hızlandırabilirim?
0
chak 666
(22.07.07)
tüm sistemi bilmeden bir öneride bulunmak zor ama gene de pc nin söyledigin iki parcasindan birisini gelistirmeni önerecek olursam, o da ram in olur.. 1,5 ghz islemci bir cok sey icin yeterli olabilir, fakat ram in cok düsük..
0
raizti
(22.07.07)
Eğer sabit diskin 5400rpm'se 7200rpm bir modelle değiştirmen yerinde olur. Ram en az 512 hatta mümkünse 768MB - 1GB gibi birşey olsun. SD-RAM ise biraz daha pahalı olur. Aslında çok iş görebilecek bir işlemci fakat ram çok az olduğu için aşırı yavaş hissi veriyordur. Oyun oynamak istersen ekran kartına da müdahale et diyeceğim ama her halbukarda işlemci oyun için yetersiz kalacak. Bu yüzden ram ve hdd upgrade'i işini görecektir.
0
arche
(22.07.07)
yenısını al (:
0
bryan fury
(22.07.07)
ben ikinci bilgisayar olarak celeron 433 kullanıyorum, bir 512mb ram ilavesiyle pek çok şey için yeter bu bilgisayar size.
0
lykos
(22.07.07)
oyun oynanmayacak. sadece internet için. internet explorer açıkken torrent programı, yanında winamp ve messinger açık olacak. şimdiki durumda herhangi ikisi aynı anda açık olsa dahi aralarında geçişte çok yavaşlıyor. 1 dakika bekliyorum. 128 sdram var bir 128 daha eklesem yeterli olurmu? fiyatı 25-30 lira civarında sanırım. maddi olarak daha fazla olmayan başka çözümler var mı ?
0
🌸chak 666
(22.07.07)
sadece internet icin diyosun, ve soylediklerine bakilirsa hayli hayli yeter.
0
la traviata
(22.07.07)
Linux yükle, bu istediklerinin tamamını aynı anda çok rahat yapabilirsin. Pardus gibi dağıtımlar işini görecektir.
0
t
(22.07.07)
torrent için utorrent, msn messenger için miranda im kullanırsanız bellek açısından daha az problem yaşarsınız. ama yine de eğer asimetrik takabiliyorsanız almışken en az 256mb ram alın derim, fiyat farkı çok değil.
0
lykos
(22.07.07)
1) ram artırımı yap. bu gnel performansını en çok etkileyecek konu. (özellikle senin durumunda)
ram'i en az 512 yap. bu durumda o pc internet, office, vs. vs. için gayet yeterlidir.
2)win ME yükle.
win 98'e göre sürücü ve program desteği çok daha yüksektir. daha az başın ağrır.
kötü tarafı zaten dengesiz olan windows sürümlerinin en dengesizi olmasıdır. pratikte bunu cd okumayınca gelen mavi ekranda göreceksin en çok. bunun dışı seni rahatsız etmez. (belki farketmezsin bile) özet: win me iyi bir tercih olabilir çok cd kullanmıyorsan.

linux olayına gireyim dersen son sürümleri tercih edersen o da windows gibi kasar (pardus falan)
0
can see
(22.07.07)
linux distrolarını araştır özel olarak yavaş bilgisayarlar için sürümler var ubuntu olsun redhat olsun vs. onları yükle ama 128 mb ram yetmez. ram bilgisayarın en önemli parçasıdır anakartla beraber. rami en az 1 gb yap ki sorun yaşama.
0
darknum
(23.07.07)
kesinlikle ram.
0
compumaster
(23.07.07)
(8)

Laptopa Ram

hlathguth
Sony Vaio Laptopuma 1 gb RAM taktirmayi dusunuyorum, su anda 1gb ram var. 2 olmasini istiyorum. islemci core duo 1.66 ghz. nasil almaliyim? gittigidiyor'dan alsam olur mu? kendim takabilir miyim? nasil?bir zahmet anlayan arkadaslar.
Sony Vaio Laptopuma 1 gb RAM taktirmayi dusunuyorum,

su anda 1gb ram var. 2 olmasini istiyorum. islemci core duo 1.66 ghz. nasil almaliyim? gittigidiyor'dan alsam olur mu? kendim takabilir miyim? nasil?

bir zahmet anlayan arkadaslar.
0
hlathguth
(21.07.07)
şu an kullandığınız ramler 512x2 şeklindeyse büyük ihtimal onları satmanız gerekecek. sonrasında gittigidiyor veya başka bir siteden 1x2gb. lık ram alabilirsiniz. dikkat etmeniz gereken alacağınız ramlerin mevcut ramlerle aynı mhz de olması.

ram bilgisayarın alt kısmında genelde vidalı bir kapağın altındadır. eğer eliniz yatkınsa bu tür şeylere kendiniz takabilirsiniz. zor değil. isterseniz önce mevcut ramleri çıkarmayı deneyin.
0
chavezding
(21.07.07)
cpu z kur bi ordan takılı ramlerin ozelliklerını not et aynından al, ya da laptopun modelin tam adını yaz benden once yazan olmazsa ben de oneririm.
0
bryan fury
(21.07.07)
sagolun.. buryanim:

sony vaio vgn fe21h
0
🌸hlathguth
(21.07.07)
simdi netteki modellerde 2x512 oılarak gorukuyor senın alet. cpu-z ile yine de bak sen bi tekrar 2 slot da doluysa 2 tane 1gb alırsın yok alamam diyorasn tek bi tane de alsan olur. bi de senın alet 667 mhz ram destekliyor, alırken ona dikkat et. cl4[4-4-4-12] 1gb @667 mhz ram alacaksın.

www.fokusbilgisayar.com

ya da

www.vatanbilgisayar.com

su mesela senın aradıgın gibi bisey.
0
bryan fury
(21.07.07)
ya laptop rami eskiden çılgınlar gibi pahalı birşey değil miydi ben mi yanlış hatırlıyorum ? veya servislere abi bunu x mb ram yap dendiği için mi sokuyorlardı adamlar bilemedim.
0
dumur
(22.07.07)
Artik eskisi kadar pahali degil laptop ramleri. Ama dektoplara gore yinede pahali. Sony Vaio suan hatirlayamadagim 17inch bir alet vardi bende. Yalniz onda ramlar'dan birisi klavyenin altinda otekisi ise arka taraftan vidali kapaktan takiliyordu. Ve eger senin laptopta da yeri ordaysan klavyeyi sokmek biraz sorun yasatabilir. Cunku altindaki bazi kablolari sokmen gerekiyor ve onlari geri takmak gayet ugrastiriyor.

Olaya giris olarak arka taraftaki ram kapagini acin ve icinde kac slot var bakin. Hatta icinde ram varsa onuda sokup uzerinden ozelliklerin ulasabilirsiniz hemde eliniz alisir. Ramin iki tarafinda klipslerin girdigi bosluklar var o klipsleri kenara cekersen ayni anda ram kendinden cikacak konuma geliyor. Desktop rami gibi arkaya dogru cekmeye zorlama fazla.
0
badseed
(22.07.07)
ram kapağını açarsan cihaz garanti dışı kalabilir.sony bunun için cihaz kapaklarına etiket yapıştırıyor genelde(vida aşınmasından da belli olur tabi).cihazı alalı 6 aydan fazla olmadığına göre garanti süren devam ediyor.bence onu vaio yetkili servisine sor öyle ram al.sony böyle puştluklar çok yapar,kendimden biliyorum
0
hepi kro
(22.07.07)
vala cok eskiye gitmeye gerek yok bi kac ay onceden ben aldım 1gb bi tane 180 ytl kadar para verdim simdi yarısından daha az bi fiyata ben de anlamadım ne oldu bu kısacık surede.
0
bryan fury
(22.07.07)
(6)

formula 1'de gösterge/ throttle tc

paranormal
araç üzerindeki kameradaki görüntü üzerine aracın hızı, rpm gibi bilgiler bindiriliyor. burada throttle ve brake de var. fakat sık sık throttle'ın yanında sarı kutucuk içinde tc yazıyor. ne demek bu?
araç üzerindeki kameradaki görüntü üzerine aracın hızı, rpm gibi bilgiler bindiriliyor. burada throttle ve brake de var. fakat sık sık throttle'ın yanında sarı kutucuk içinde tc yazıyor. ne demek bu?
0
paranormal
(21.07.07)
turbocharger olabilir mi acaba?
0
la traviata
(21.07.07)
www.teamhondaturkey.com

patinaj kontrol'mus efendim.

"Ayni zamanda TC ( patinaj kontrol ) açiksa otomobil apex sonrasi hizlanmada kendini fazlasiyla kasar ve yavaş kalir. Ancak apex sonrasi TC kapaliysa otomobil etkin bir biçimde hizlanir.. Eger diferansiyelin kilitlenme derecesi azaltilirsa, otomobil dogal olarak yukarida yazilanlarin tam tersini uygular yani, apex’e gelirken gayet düzgün yol tutar ve apex sonrasi TC’e bagli olarak davranişini sergiler. "
0
la traviata
(21.07.07)
0
kimlanbu
(21.07.07)
traction control

cekis kontrol oluyor bu, lastigin bosa bonmesini engelliyor patinaj degil de guc dagılımını fln degistiriyor. iyi bisey, sufer bisey gecen yıl ve oncesinde reno suferdi bu konuda mesela, viraj cıkıslarında kimse kapısamıyordu.

turbo yasak f1 de.
0
bryan fury
(21.07.07)
traction control yanıtı verilmiş. bir de şöyle bir geyik vardır. bir pilot aracını kullanırken ne kadar az tc yakarsa o kadar iyi pilottur ve daha iyi hızlanır derler.
0
delikan76
(22.07.07)
Kalkışlarda ve viraj çıkışlarında arkanın savrulmasını engelliyor. Yasakken hatırlarsanız viraj çıkışında spin atan araç daha fazla olurdu, gaza azıcık fazla yüklensen arka taraf kopuyordu ama artık bunun önüne geçildi. Elbette ne kadar az devreye sokulabilirse o kadar iyi. Ayrıca bu binek otomobillerde de kullanılıyor, eğer bu sisteme sahip bir aracınız varsa gaza fazla yüklenip arkayı kaydırmaya başladığınız anda ünlem işareti şeklinde uyarı göstergeleri coşuyor :)
0
crown
(22.07.07)
(4)

MSN adresi değiştirme Hk.

sathaner
Şimdi msn adresimi değiştirsem, listemde bulunan 40-50 kişiye tek tek haber verip, sonra yine tek tek yeni aldığım adrese eklemem mi gerekiyor, yok mudur pratik bir yolu.
Şimdi msn adresimi değiştirsem, listemde bulunan 40-50 kişiye tek tek haber verip, sonra yine tek tek yeni aldığım adrese eklemem mi gerekiyor, yok mudur pratik bir yolu.
0
sathaner
(21.07.07)
msn kişiler menüsünden "anlık ileti kişilerini kaydet" diyerek kişilerinizi kaydediyorsunuz. yeni msn niz ile oturum açtığınızda kişiler menüsünden "anlık ileti kişilerini al" diyerek listenizdekileri msn e ekliyosunuz.
0
steyro
(21.07.07)
menude kontak ları yedekle diye bisey var, ordan listenın yedegini alıyorsun daha sonra da ekle diye bisey var yine aynı yerde ordan da tek seferde ekliyorsun. ama yine de herkesin onay vermesini bekliyorsun.
0
bryan fury
(21.07.07)
tuh be gec kaldık
0
bryan fury
(21.07.07)
:)
0
steyro
(21.07.07)
(5)

oyun adı.

x factor
bir oyun var, böyle tetris tarzı.tetris gibi bi dörtgenin içinde oynanıyo amaç üçtane aynı rengi yanyana getirmek.getirdiğin zaman kayboluyo işte.zuma değil, ama zuma mantıgıyla hareket ediyor.var mı bi link.ya da bu oyunların adı nedir ki?.hatta bazen bi üçlü yapiyosun patır patır dökülüyo haha.ney
bir oyun var, böyle tetris tarzı.tetris gibi bi dörtgenin içinde oynanıyo amaç üçtane aynı rengi yanyana getirmek.getirdiğin zaman kayboluyo işte.zuma değil, ama zuma mantıgıyla hareket ediyor.var mı bi link.ya da bu oyunların adı nedir ki?.hatta bazen bi üçlü yapiyosun patır patır dökülüyo haha.neyse hızlı ve klavye yardımıyla oynanan versiyonunu bulursanız sevinirim.aribederçi
0
x factor
(21.07.07)
sanirim crash down
www.miniclip.com adresinde onlarcasi var.
0
notorious
(21.07.07)
bu da baya eglenceli.teşekkür ederim.bi de farklı bir versiyonu var.tetris gibi yukardan parçalar iniyo.3 parçalı çubuklar, space ye parçaların yerini değiştirebliyosun falan?.o tarz bişey.)
0
🌸x factor
(21.07.07)
sonradan hatirladim ama henuz bulamadim, tahkikat devam ediyor.
0
notorious
(21.07.07)
bejeweled 2 diye bisey de var o da sufer. popcap games.
0
bryan fury
(21.07.07)
www.reflexive.com , match 3 yazip ararsan bir suru bulursun. reflexive oyunlari icin universal key generator googledan bulunuyor. magic lantern diye bir tane var eski ama hepsini aciyor.
0
caligula
(22.07.07)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.